8 feb/ Därför föll börsen - killarna som inte ens kan ordna en grillfest är tillbaka!

Tsipras & Varaofakis. Nu är killarna tillbaka! Grabbarna som inte ens kan ordna en grillfest. Denna gång lurar de ECB på 3200 miljarder. Tsipras & Varaofakis. Nu är killarna tillbaka! Grabbarna som inte ens kan ordna en grillfest. Denna gång lurar de ECB på 3200 miljarder.

Per Stolt, daytrader / tasajten.se

Måndagen bjöd på Mega-baisse. Det fanns mycket att skylla på. Som till exempel, "Killarna som inte ens kan ordna en grillfest", som lurar ECB på 3200 miljarder. Det handlar förstås om Tsipras och Varoufakis. I dagens Industri kunde vi för drygt ett halvår sedan läsa en intressant artikel om hur en känd ekonom ansåg att dessa killar var totalt odugliga, och att de inte ens skulle klara av att ordna en grillfest. Klicka på länken nedan för att läsa denna artikel i di.se:

http://www.di.se/artiklar/2015/6/12/toppekonomen-sagar-grekland-kan-inte-ens-planera-en-grillfest/

Men, "vem" som inte ens kan ordna en grillfest, kan diskuteras. Att komma undan med 3200 miljarder från ECB borde trots allt vara en mycket bra bas för just en rejäl grillfest?

Idag pekade man på att Grekland inte har levt upp till sina löften om reformer, och att en Grexit nu återigen var aktuell (därav den stora nedgången i Aten). Enligt en tysk tidning har Grekland endast genomfört 15 % av sina löften och att nya lån nu återigen skulle vara i fara.

Att nedgången skulle bero på att centralbankerna dopat börsen genom att låta sedelpressen stå på dygnet runt, och erbjudit tillgång till pengar mot att den som lånar får ränta (negativ ränta), kan väl knappast vara en rimlig förklaring. Nej, det skulle ju innebära att både Fed och ECB bär skulden till dessa kast på börsen. Det går ju inte.

Nej, det var förstås Tsipras och Varoufakis fel, igen - killarna som inte ens kan ordna en grillfest!

Stockholmsbörsen föll -4,22 % (diagram källa: Infront) Stockholmsbörsen föll -4,22 % (diagram källa: Infront)

Nåväl, frågan är inte om tasajtens läsare tjänade eller förlorade pengar idag. Frågan är förstås hur mycket de tjänade! Redan i helgen definierade vi att ett viktigt stöd hade fallit i Tyskland, samt att priserna var på väg ned i USA.

I helgens krönika, "Eftertänksamhetens kranka blekhet", kunde vi läsa följande redan i lördags:
"...Huvudscenariot är att vi får se en rejäl negativ urblåsning på nedsidan för båda dessa index."
För att läsa denna blogg, klicka här! 

Idag fick vi se denna urblåsning slå till med full kraft! Nedgången berodde på att världens börsindex nu fallit ned genom viktiga stöd. Mängder med datorer triggades (säljprogram aktiverades då indexen föll ned under viktiga nivåer) och ökade säljvolymer strömmade in i marknaden. OMX finner nu nästa stöd först nere vid 1250.

Missa inte nästa saftiga köpsignal! Teckna ett abonnemang hos tasajten och var med då OMX får en köpsignal - då det bär iväg åt andra hållet, uppåt! 


För dig som vill ha exponering mot OMX/SP500/DAX eller andra börsindex kan tasajten rekommendera CMC Markets CFD:s med låga och fördelaktiga spreadar!


 

Etiketter: efterbörsen

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln