9 feb/ Den tekniska analysen visade vägen för Fingerprint ännu en gång - hur ser den ut nu?

Köpsignal i sikte - aktien negativt tiltad igår, men idag övergår analysen till "neutral" (diagram källa: Infront) Köpsignal i sikte - aktien negativt tiltad igår, men idag övergår analysen till "neutral" (diagram källa: Infront)

Per Stolt, daytrader / tasajten.se

Vi fastställde igår att det tekniska läget i Fingerprint var "...neutral/ lätt negativ tills motsatsen bevisats.".
Då (igår) låg aktiekursen precis ovanför 390 kr.
För att läsa denna blogg, klicka här!

Idag föll Fingerprint ned till 313,70 kr som lägst under morgonen, men har nu vänt upp till 354,20 kr. Aktien handlas dock fortfarande under den triangelformation som aktien befunnit sig inom de senaste 12 månaderna, och detta är aldrig ett bra tecken. Visst kan aktien stiga, men sannolikheten är mindre än 50 %. varför ta ett sådant bet? RSI-kurvan visar tecken på motståndskraft och den tekniska analysen övergår nu till "neutral", från att igår varit (neutral/ lätt negativ).

Att priset fallit ned under den långsiktiga trenden är en klassiskt teknisk "set-up" (möjlig signal) för en köpsignal. Om priset stiger upp över den stigande trenden eller om RSI-kurvan bryter sitt fallande tak, så utlöser Fingerprint en köpsignal. Just nu finns dock varken rätt odds för en "lång"  (spekulation i att ett pris skall stiga) eller "kort position" (spekulation i att priset skall falla).

För dig som vill ha exponering mot Fingerprint eller andra aktier kan tasajten rekommendera
CMC Markets CFD:s där du handlar till lågt courtage och med fördelaktiga spreadar!


Om du vill få ett mail nästa gånge en ny blogg publiceras, klicka här!

 

Etiketter: fing

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln