10 feb/ Oljan vaknade till liv och steg +8,8 %, men somnade sedan om - vad gäller nu?

Somnade oljan om? Somnade oljan om?

Per Stolt, daytrader / tasajten.se

Sist (2 feb) vi tittade till oljan (Brent) i tasajtens blogg om olja  handlades den till 32,88. Marknaden hade då rekylerat klart, och var redo för ett nytt uppställ. I diagrammet direkt nedan till höger kan vi se hur verkligheten utspelade sig.
 

10 minuters diagram på brent - här kan vi se uppstället som den tekniska analysen hade signalerat för den 2 feb 2016 (diagram källa: Infront) 10 minuters diagram på brent - här kan vi se uppstället som den tekniska analysen hade signalerat för den 2 feb 2016 (diagram källa: Infront)


Svaret blev en rejäl hausse
+8,8 % upp till 35,78.

Marknaden testade därmed 36-nivån ännu en gång, och härifrån tog säljarna över.
Marknaden har nu tagit oljan tillbaka till 30 dollarsnivån.

Dagsdiagram för Brent (råolja) som visar hur marknadne samlar kraft för ett nytt uppställ (diagram källa: Infront) Dagsdiagram för Brent (råolja) som visar hur marknadne samlar kraft för ett nytt uppställ (diagram källa: Infront)

Den tekniska analysen härifrån
I dagsdiagrammet direkt till höger kan vi se att oljan nu samlar kraft för en större rörelse. Mest sannolikt på uppsidan. Den tekniska analysen är dock neutral, men oljan får köpsignal om 36,20 bryts, och därefter ytterligare en köpsignal om 40 bryts.
 

Etiketter: olja

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln