15 feb/ Fingerprint har utlöst köpsignal - här sätter vi stoppen!

Befinner sig i köpsignal. Aktien skall inte notera en ny dagslägsta om styrkan är genuin (diagram källa: Infront) Befinner sig i köpsignal. Aktien skall inte notera en ny dagslägsta om styrkan är genuin (diagram källa: Infront)

Per Stolt, daytrader / tasajten.se

Det hände mycket intressant i Fingerprint denna morgon. Aktien öppnade i området 386,50-393 kr, och exakt hur man tog sig in i aktien spelar förstås ingen roll nu. Oavsett vilket inköpssnitt man fick handlar det nu om att fatta bästa möjliga beslut härifrån. 

Hur ser då den tekniska analysen ut?

Fingerprint steg upp över det stigande kanaltaket och handlas just nu ovanför. Detta är självklart ett positivt tecken. Aktien har också gjort två försök att ta sig igenom 400 kr-nivån men utan att lyckas. Detta är också ett positivt tecken, då vi vet att sannolikheten är över 50 % för ett positivt genombrott efter denna typ av formation. Detta innebär dock fortfarande att vi har en lång position som är utsatt för risk, och vi måste därför ha en stop-loss.

Om aktien faller ned under den det stigande kanaltaket (just nu 389 kr-nivån), så minskar vi vår position (rent konkret så säljer man hälften). Om Fingerprint gör en nya dagslägsta (dvs betalas under 386,50 kr), så är sannolikheten inte längre tillräckligt hög för att vi skall hålla en lång position. Vi säljer då resterande del, dvs den andra halvan av vår position. All "momentum-trading" (handel i aktier som rör sig fort, och ofta i samma riktning), bygger på att endast hålla en position i rörelsens riktning (om aktien gör en "ny" dagslägsta, kan trenden inte längre per definition vara "upp").

För att läsa om köpsignalen in morse, klicka här!

För dig som vill ha exponering mot Fingerprint eller andra aktier kan tasajten rekommendera
CMC Markets CFD:s med låga och fördelaktiga spreadar för aktier!​​​​​​​

Etiketter: fing

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln