21 feb/ Should I stay or should I go? Därför har Storbritannien i praktiken redan lämnat!

Comon´ and let me now - should I stay or should I go? Klicka på flaggan för att lyssna! Comon´ and let me now - should I stay or should I go? Klicka på flaggan för att lyssna!

Per Stolt, daytrader / tasajten.se

Fråga inte vad du kan göra för EU - Fråga vad EU kan göra för Dig? Så resonerade Londons borgmästare Boris Johnson, som nu meddelar han kommer ställa sig på ”leave” sidan. Det skriver Wall Street Journal idag på sin webb-utgåva. Det var Storbritanniens behov av självständighet som fick dem att rösta "nej till Euron", och denna kommer nu även att ta dem ut ur EU. Och vem kan klandra dem? Vilka positiv effekter har Storbritannien fått åtnjuta för att man avsäger sig makt och bestämmanderätt till Bryssel? Denna fråga har uppenbarligen inte ”stay” sidan lyckats föra fram på ett övertygande vis.

Alternativet för Storbritannien, att stanna, påminner egentligen mer om konstgjord andning där britterna på papperet stannar, men in praktiken har gått ur. Att det diskuterats om att Storbritannien skall kunna rejecta vilket påfund som helst från EU om det brittiska parlamentet finner mer än 55 % för a "no", skulle i princip innebär ett "mjukt" utträde. Frågan är förstås vem som skulle gynnas av detta ur ett längre perspektiv. Hur skall man på sikt bygga ett EU där några av länderna har sweet deals, och "internt veto" och andra inte. Om EU inte klarar av att uniformera lagar och förordningar i sitt område så kommer unionen inte att bestå över tiden. Så enkelt är det?

"...If I go there will be trouble, and if I stay it will be double..."

Därtill har vi förstås även Hennes Majestäts åsikt (The Queen), som säkerligen väger tungt av förklarliga skäl. Senast i Tyskland i juni i förra året, framförde hon sin åsikt om att Storbritannien hör hemma där hon kan påverka, och att man inte skall ta den fred som råder i Europa för givet.
Det skriver CNBC i en artikel från i somras. Ett uttalande som av många anses vara, ett mer sannolikt "pro-EU-uttalande".

Räkna med att det blir en rysare ända fram till mållinjen, men frågan är om inte loppet redan är avgjort oavsett  vilken som vinner.

 

Etiketter: aktuellt brexit

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln