22 feb/ Så mycket är Fingerprints aktie värd!

Marknaden anser att bolaget är värt 500 kr per aktie (diagram källa: Infront) Marknaden anser att bolaget är värt 500 kr per aktie (diagram källa: Infront)

Per Stolt, daytrader / tasajten.se

Vad Du och jag anser att Fingerprint är värt, är förstås helt ointressant. De som handlar Fingerprint på kort och lång sikt är förstås inte heller bakom flötet. Idag har alla tillgång till teknisk analys, och så även förväntade försäljningssiffror i framtiden. Det mesta är redan diskonterat i aktiekursen. Att Aktien handlas kring 500 kr-nivån än i dag bekräftar detta faktum. Den som köpte aktien i slutet på oktober förra året hade egentligen ingen "edge" alls. Aktien hälsade på både nere vid 300 kr-nivån och 680 kr-nivån efteråt. Marknaden anser helt enkelt att bolaget är värt 500 kr per aktie (min granne Lennart låter dock hälsa: -Åt helve#e för dyrt!,  ps. försöker dock att inte lyssna allt för mycket på honom).

Nåväl, igår var aktien återigen där på 500 kr-nivån, och marknaden handlade Fingerprint på 513 kr som högst, men statistiska modeller aktiverade datoriserade säljprogram då aktien handlades ovanför (eftersom ingen statistik edge finns i att vara lång i aktien ovanför denna nivå), och Fingerprint föll tillbaka snabba -11,5 % från 513 kr ned till 454 kr. Dessa momentum-aktier tenderar som bekant alltid att överreagera det grövsta.

Rent tekniskt befinner sig dock aktien ovanför den stigande trenden och detta är alltid ett positivt tecken. Aktien har därmed signalerat för kommande uppgång på sikt, och vi letar nu en "fördelaktig entry". Det vill säga ett läge där vi enkelt kan definiera en fördelaktig stop-loss nivå (där vi vet att om denna stop-loss nivå bryts så har vi inte längre rätt odds längre för fortsatt spekulation).

Just nu har vi ingen sådan på plats (aktien kan  mycket väl handlas i 400-450 kr om en vecka eller två, och vad gör vi då?), och sannolikheten är just nu endast "marginellt högre" för att aktien skall stiga till 500 kr-nivån, än falla ned till 450 kr-nivån. Den mest fördelaktiga strategin just nu är att invänta en ny tydlig och saftig köpsignal.

För dig som vill ha exponering mot Fingerprint eller andra aktier kan tasajten rekommendera
CMC Markets CFD:s med låga och fördelaktiga spreadar för aktier!
 

Etiketter: fingerprint

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln