29 feb/ Fingerprint på väg upp på sikt - Därför skall vi ändå inte köpa nu!

Fingerprint inne i mild rekylfas (diagram källa: Infront) Fingerprint inne i mild rekylfas (diagram källa: Infront)

Per Stolt, daytrader / tasajten.se

Fingerprint befinner sig i en mild rekylfas, och aktien är fast i spannet 400-500 kr och handlas just nu till 465 kr. Den tekniska analysen är neutral/lätt negativ, men snarare mer "neutral" än "lätt negativ".

På mycket längre sikt skall aktien vidare uppåt. Men detta innebär ändå inte att vi kan köpa aktien på denna nivå. Därför att:
1. Aktien kan falla ned till 400 kr, och vi skulle då ändå inte veta om det positiva scenariot är sönderslaget.
2. Därför att det finns sannolikhet att vårt positiva scenario inte slår in.


RSI-kurvan har visserligen brutit upp över sitt fallande kanaltak, men har just nu tappat styrfart i spannet 50-60. Så här ser inte en köpsignal ut, och därför inväntar vi en tydlig signal innan vi riskerar ett bet. Fingerprint utlöser en köpsignal om aktien bryter upp över sitt stigande platå-motstånd.

För dig som vill ha exponering mot Fingerprint eller andra aktier kan tasajten rekommendera
CMC Markets CFD:s med låga och fördelaktiga spreadar för aktier!
 
 

Etiketter: fingerprint

Kommentera gärna:

 • KME • 29 februari 2016 11:38:51
  Hei,

  Fine analyser av Fing :)

  Jeg lurte på om du har noen teorier rundt dekning av shortposisjoner? De hadde muligheten nede på 320-330, men nå ser slike kursnivåer mindre realistiske ut. Men de kjøper derimot ikke tilbake. Det er noe rart med dette synes jeg.
 • Tack KME!
  Det där med short-positioner är oftast bara något media skriver om. Men vad vet jag? Ibland kan man kanske dra vissa slutsatser, men generellt skapar dessa typer av frågor endast fler frågor, vilket innebär att man vet "mindre" (har fler obesvarade frågor) än innan man började grotta i dessa typer av shorting-frågor. Följ priset. Det är den bästa gurun av dem alla. Om priset stiger så är köparna i majoritet. Om priset vandrar sidlänges så är det jämvikt. Om priset faller...
  Testa sätt in någon av "teorierna" för blankning och täckning, för Ericsson som betalades över 900 kr under .dotcom haussen år 2000, som därefter föll 90-95 %. Allt kan hända. Även för Fingerprint?

  Konkret svar på din fråga: jag vet inte.
  (Per, tasajten.se)

  29 februari 2016 11:52:53

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln