11 mars/ Mäklarhus nedgraderar Fingerprint - hur ser den tekniska analysen ut?

Fingerprint gör bara det den förväntas göra - glider ned mot stödet kring 420 kr-nivån (diagram källa: Infront) Fingerprint gör bara det den förväntas göra - glider ned mot stödet kring 420 kr-nivån (diagram källa: Infront)

Per Stolt, daytrader / tasajten.se

På morgonkvisten har Fingerprint blivit nedgraderad av mäklarhuset Carnegie. I en analys sänker man riktkursen från 500 kr till 450 kr. Det skriver bland annat di.se på sin hemsida

Nåväl, vi har alla rätt att ha en åsikt om vad denna aktie är värd. Något som egentligen är ganska onödigt eftersom marknaden gör detta åt oss. Marknaden har alltid rätt och den säger att aktien är värd 450,60 kr just nu.

Min åsikt ur det tekniska perspektivet är att aktien just nu är tekniskt neutral, och att huvudscenariot är att aktien fladdrar runt med ett litet dropp ned till stödet kring 420 kr-nivån. Denna utsaga presenterades i förrgår. För att läsa denna, klicka här!

Ur det tekniska perspektivet har dock egentligen ingenting alls hänt. RSI-kurvan faller så sakteliga i en liten "mini-platå-kanal", och detta indikerar som sagt var på att aktien kommer glida ned mot 420 kr-stödet under kontrollerade former. Om det sker eller inte, är förstås helt ovidkommande för oss eftersom vi inte har någon "position" (vi har inga aktier, och vi har inte heller gjort något bet på att priset skall falla).

På längre sikt skall dock aktien vidare upp mot 1000 kr. Det är lika säkert som amen i kyrkan. Visst går det att kopiera fingeravtryck och eventuellt "logga in" olagligt, men bolagets marknad har ingenting med de produkter som kräver högre säkerheter att göra. I alla fall som jag ser på saken. Det är dessutom troligt att säkerheten i framtiden kommer kräva såväl "nyckel" som "fingeravtryck".

Aktien kommer stiga förr eller senare. Därmed dock inte sagt att vi skall köpa/äga en aktie som inte har en köpsignal. Vi inväntar en tydlig sådan, och när denna utlöses så köper vi! 

För dig som vill ha exponering mot Fingerprint eller andra aktier kan tasajten rekommendera
CMC Markets CFD:s med låga och fördelaktiga spreadar för aktier!
Riskvarning: Förluster kan överstiga insättningar.

Dela denna sida med dina vänner - med ett enda knapptryck! Dela denna sida med dina vänner - med ett enda knapptryck!

Dela denna sida med dina vänner - med ett enda knapptryck!

Jag är ytterst tacksam om du vill dela denna finansblogg med dina vänner på facebook, LinkedIn och på mail. Använd gärna de små ikonerna högst upp (precis ovanför kursdiagrammet på Fingerprint) för att "dela" denna sida med ett enda knapptryck!
Om Du vill få ett mail nästa gång en ny finansblogg publiceras, klicka här!

Etiketter: fingerprint

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln