13 mars/ Analysen slog fel - hausse i guldet, kan priset fortsätta upp?

Skrivet av: Per Stolt, daytrader / tasajten.se

Guldet hade signalerat för en kommande negativ test av 1000 dollars-nivån. Marknaden ville dock inte fortsätta nedåt, och i ställer fick vi se ett mega-rally. Detta innebär att min tekniska analys slog rejält fel denna gång, och vi ser här återigen vikten av att ha en stop-loss.

Guldet bröt upp över det stigande platå-taket och Guldet utlöste en köpsignal. Nya köpare strömmade in i marknaden och priset steg ända upp till 1280-nivån. Som bekant är alla nivåer som slutar på 80 (ex 1080, 1180, 1280 osv) lika viktiga som de som slutar på jämna hundringar (ex 1200, 1300, 1400 osv). Ur det tekniska perspektivet går nu guldet in i en konsolidering. Det fallande RSI-värdet som nu glidit ned under 70 bekräftar detta. Huvudscenariot är en rekyl tillbaka ned mot 1180-1230.

Sammanfattningsvis: Rekylerar tillbaka ned mot 1180-1230


För dig som vill ha exponering mot Guld eller andra råvaror/metaller kan tasajten rekommendera
CMC Markets CFD:s med låga och fördelaktiga spreadar!
Riskvarning: Förluster kan överstiga insättningar.

Etiketter: guld

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln