15 mars/ Oljan i rekyl - så långt ned skall priset! och här letar vi en ny köpsignal!

Rallyt i oljan tog priset ända upp till $41.46 och vi gick ur sista delen av vår långa position kring $40.50 (diagram källa: Infront) Rallyt i oljan tog priset ända upp till $41.46 och vi gick ur sista delen av vår långa position kring $40.50 (diagram källa: Infront)

Per Stolt, daytrader / tasajten.se

Sedan köpsignalen då $36,14 bröts fick vi se oljan (Brent) klättra upp och attackera nästa motstånd vid $42-nivån.

I förra finansbloggen om olja, framgick att
vi tog hem saftig vinst redan kring $40,49. För att läsa denna, klicka här!

Visserligen en dollar under toppen, men så är det inom trading, det går per definition inte att pricka toppen, antingen blir det för tidigt - eller för sent. Köpsignalen gav i vilket fall en uppgång om +12 % i potential - och vi var med!
 

Rörelsen upp från $28 är något flackare än för nedgången dit, vilket kan innebära att oljan befinner sig i en upprekyl, snarare än i en "uppgångsfas" (diagram källa: Infront) Rörelsen upp från $28 är något flackare än för nedgången dit, vilket kan innebära att oljan befinner sig i en upprekyl, snarare än i en "uppgångsfas" (diagram källa: Infront)

Hur ser då den tekniska analysen ut nu?
Denna uppgång tog RSI upp till 70-gränsen och detta gav en klassiskt "säljsignal" för oljan, ja eller snarare en signal om en "vilopaus" (mild rekyl).

Den negativa trenden för oljan är bruten, åtminstone som det ser ut nu, men därmed inte sagt att trenden nu är odelat positiv.  Vi kan se att uppgångsfasen från $28 dollar håller något "flackare" vinkel än för nedgångsfasen som tog priset ned till just $28, och detta indikerar på att oljan befinner sig i en "upprekyl" (rörelse emot huvudtrendens riktning som är ned), snarare än en "uppgångsfas" (rörelse i huvudtrendens riktning).

Huvudscenariot för oljan just nu är att priset rekylerar tillbaka ned mot utbrottspunkten $36.14. Vi sätter dock målområdet till fega $36-38, då detta egentligen är en rekyl i rekylen. Kring 36.14 börjar vi leta en ny köpsignal! Det återstår dock att se om vi får någon sådan.

Sammanfattningsvis: Oljan rekylerar nu ned till $36-38 och här börjar vi leta en ny härlig och saftig köpsignal!

För dig som vill ha exponering mot olja eller andra råvaror kan tasajten rekommendera
CMC Markets CFD:s med låga och fördelaktiga spreadar!
Riskvarning: Förluster kan överstiga insättningar.

 

Etiketter: olja

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln