28 mars/ Påskmatiné film - Finansfilmen Noble House från 1988

Filmen The Noble House från 1988 baserad på James Clavells roman. Filmen The Noble House från 1988 baserad på James Clavells roman.

Per Stolt, daytrader / tasajten.se

Det är fortfarande en härlig dag kvar på påsken innan börsen äntligen öppnar igen. Och i morgon är tasajtens analyser tillbaka som vanligt. 

Men för den som är less på ägg och snålblåst över kalufsen, kan jag rekommendera en av mina absoluta favoritfilmer The Noble House!

Denna film är baserad på James Clavells (kanske mest känd för sitt verk Tai Pan och Shogun) bok från 1981, som 1988 släpptes som miniserie på TV, men nu förstås finns på DVD och internet. Filmen har rekommenderats tidigare, men tål att rekommenderas igen - för alla nya läsare av tasajtens finansblogg, som av någon outgrundlig orsak missat denna underhållande film!

Handlingen utspelar sig i Hong Kong 1963, där Ian Dunross (Pierce Brosnan) tar över som "Tai Pan"(högste ledaren) för handelskompaniet The Noble House. Dunross försöker rädda den anrika bolaget från finansiell katastrof, men samtidigt försöker ärkerivalen Quillan Gornt (John Rhys-Davies, känd från Jakten på den försvunna skatten och Gimli i Sagan om ringen) köpa upp The Noble House med fientligt bud och rackarspel via både "finansiella" och "icke finansiella" manövrar.

IMDB håller betyget 7,8 av 10 för denna film. Nedan finns två trailers/teasers från filmen hämtade från youtube. 

Jag önskar er Alla en fortsatt glad påsk! 
 

Etiketter: filmförslaget

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln