29 mars/ Köparna visade musklerna i Fingerprint +12 % under påsk, kan aktien stiga mer?

Fingerprint studsade upp från det starka stödet (diagram källa: Infront) Fingerprint studsade upp från det starka stödet (diagram källa: Infront)

Per Stolt, daytrader / tasajten.se

Fingerprint hade signalerat för hög sannolikhet för att det stigande stödet skulle hålla, och för att aktien skulle studsa upp rejält (se blogg från 18 mars). 

Detta med den tekniska klassiska indikatorn, 
sjunkande volatilitet i kombination med krympande nedgångsstaplar.

Under påskveckan kom så ett +12 % uppställ från detta stigande stöd (427,80 kr upp till 481,80 kr), men dessvärre fanns ingen tydlig köpsignal på plats. Att köpa aktier som faller är helt enkelt oftast inte en vinnande strategi. Åtminstone som jag ser saken. Uppgången ryktades eventuellt kunna bero på en "veckogammal" positiv tillväxtanalys som cirkulerat på marknaden. Men kom igen nu!

Fingerprint steg upp till 480 kr-nivån utan köpsignal, utan en genuin köpsignal med sig, så kan vi konstatera att aktien föll tillbaka efter att priset kommit för nära fair-value (den nivå där inga köp, just nu, ger någon edge).

Vad säger då teknisk analys om saken?
Den stigande trenden är både stark och intakt. Dessvärre visar RSI fallande toppar och även fallande tendens. Detta är negativa inslag i den tekniska analysen förstås. Och därmed så är Fingerprint tekniskt neutral vare sig vi vill det eller inte - både förra veckan, och denna tisdag.

Jag har dock stuckit ut hakan och förutspått en kommande test av 1000 kr-nivån på sikt (inte i morgon förstås). Om detta har jag fått mängder med mail om! Jag tackar för alla dessa! Det är roligt att intresset är så stort för aktiehandel, trading och teknisk analys!

I och med internets framfart har det sjunkande courtaget gjort att allt fler nu har möjligheten att handla aktier. Tänk när courtaget var 0,65 % och minimicourtaget var 200 kr! 1989 köpte jag mina första aktier BGB STOCKHOLM AB (fastigheter) till priset 184 kr. BGB steg +4 kr till 188 kr dagen efter. Det var all-time-high. Hurra! Att jag sålde aktierna till 1 kr styck några år senare precis innan konkursen, är förstås inget man tar upp i en blogg. Förresten vad sa du det hette? Ståpp-låss?

Nåväl, Fingerprint fortsätter att samla kraft för ett nytt uppställ. 
Om exempelvis RSI-kurvan bryter upp över sitt platå-tak, eller om priset droppar ned under den stigande trenden och därefter gör ny entré och stiger upp över den samma (dvs tillbaka upp över den stigande trendkanalensbotten), då har vi en köpsignal på plats. Detta är dock inget vi behöver fundera på mer om just nu. När så sker kommer en ny finansblogg att publiceras här på tasajten.

Förra veckan fick vi se att volatiliteten finns där. Det var ett positivt tecken! Vi är beredda! Och då åsyftas, en fördelaktig entry med en ståpp-låss, annars kan det bli väldigt dyrt!För dig som vill ha exponering mot Fingerprint eller andra aktier kan tasajten rekommendera
CMC Markets CFD:s med låga och fördelaktiga spreadar för aktier!
Riskvarning: Förluster kan överstiga insättningar.


VILL DU HA ETT MAIL NÄR NÄSTA FINANSBLOGG PUBLICERAS?
Om du är intresserad av teknisk analys, och om du vill ha ett mail nästa gång en ny finansblogg publiceras, klicka här för att registrera din e-mail adress!


 

Etiketter: fingerprint

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln