31 mars/ Fingerprint rusar - är köpsignalen på plats?

Fingerprint är nära en köpsignal (diagram källa: Infront) Fingerprint är nära en köpsignal (diagram källa: Infront)

Per Stolt, daytrader / tasajten.se

Ännu en gång tar Fingerprint fart uppåt från det starka, långsiktiga och stigande stödet som vi definierat, och som vi använt som målkurs vi ett antal tillfällen.

Under de senaste dagarna har i vanlig ordning både rykten, information och händelser nått marknaden. Saker som skulle kunna vara mer eller mindre marknadspåverkande. Idag släppte exempelvis en mäklarfirma (inte en av de större) en positiv rekommendation på Fingerprint, men fråga är förstås om denna verkligen kan få Fingerprint att gå emot dagens nedgång på börsen, för att stiga +5,58 %, och öka börsvärdet med 1500 miljoner. Tillåt mig att tvivla. Men man har ju haft fel förr.

Ett annat exempel är; att Nyhetsbyrån Direkt igår rapporterade att vissa på marknaden tror att konkurrensen kommer att tillta och att aktörer i Taiwan just nu testar sina touchsensorer på Samsungs smartphones. Där Samsung förväntas lägga beställningar nästa år. OM det fanns någon substans i detta rykte, och att om det var sant så skulle detta påverka Fingerprint högst negativt, då skulle inte aktien stiga +5,58 % idag.

Sedan har vi också patentstridernas positiva eller negativa inverkan, vara eller icke vara. En avgörande fråga är förstås om striden inkluderar Fingerprint eller inte. Om "andra" bolag har en pågående patentstrid (som inte Fingerprint har något alls med att göra) med varandra kan detta vara både positivt och negativt. Negativt för Fingerprint eftersom dessa bolag nu kan koncentrera sig på att utveckla sin produkter (och konkurrera), men positivt eftersom detta är ett tecken på man endast konkurrerar med en lösning (del), eftersom de kopierat varandra. Hade man uppfunnit något smart vardera, skulle ingen patentstrid förkommit. 

Sammantaget blir detta förstås i princip omöjligt att dra någon slutsats om. Låt oss i stället titta på hur den tekniska analysen ser ut!
Fingerprint håller på att samlar kraft för ett rally. RSI-kurvan stiger och kommer att attackera det fallande platå-motståndet. Och om detta bryts utlöser aktien en stark köpsignal. Sannolikheten att så kommer att ske är relativt hög då vi nu kan se flera positiva tecken i prisdiagrammet (ovan). För det första (som vi redan tidigare konstaterat) så blir/har nedgångsstaplarna allt kortare, och rörelserna i sig mindre och mindre (lägre volatilitet), ju närmare stödet aktien kommit. För det andra kan vi se att priset nu pressas in i en kilformation mellan fair-value (500) och den stigande trendlinjen.

Det är upplagt för ett kommande rally.

Vi gör dock ingenting utan en "trigger" (en tydlig köpsignal som inträffar i samband med att priset stiger). Rent konkret är vi beredda att köpa Fingerprint om RSI bryter upp genom taket. När/om så sker rekommenderas 3-stegs-raketen där inköp görs till stigande pris med 4 kronors intervall. Exempelvis: RSI bryter upp över taket, då handlas aktien till 479. Aktien köps då när följande pris bryts 479/483/487. En tredjedels volym på vardera nivå.

För dig som vill ha exponering mot Fingerprint eller andra aktier kan tasajten rekommendera
CMC Markets CFD:s med låga och fördelaktiga spreadar för aktier!
Riskvarning: Förluster kan överstiga insättningar.


VILL DU HA ETT MAIL NÄR NÄSTA FINANSBLOGG PUBLICERAS?
Om du är intresserad av teknisk analys, och om du vill ha ett mail nästa gång en ny finansblogg publiceras, klicka här för att registrera din e-mail adress!


 

Berätta för dina vänner om denna finansblogg - med ett enda knapptryck! Berätta för dina vänner om denna finansblogg - med ett enda knapptryck!

Berätta för dina vänner om denna finansblogg - med ett enda knapptryck!

Jag är ytterst tacksam om du vill dela denna finansblogg med dina vänner på facebook, LinkedIn och på mail. Använd gärna de små ikonerna högst upp (precis ovanför prisdiagrammet på Fingerprint) för att "dela" denna sida med ett enda knapptryck!

Etiketter: fingerprint

Kommentera gärna:

  • Sten • 31 mars 2016 15:28:58
    Jeg lurer på hvorfor patentstriden du nevner, som gjelder touch-skjermer og ikke fingeravtrykklesere, skal ha noe å gjøre med aksjekursen til FPC?

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln