1 april/ Oljan faller och närmar sig den negativa målkursen - var finns köpsignalen?

Oljan (Brent) befinner sig sedan några veckor tillbaka i sin milda rekyl (diagram källa: Infront) Oljan (Brent) befinner sig sedan några veckor tillbaka i sin milda rekyl (diagram källa: Infront)

Per Stolt, daytrader / tasajten.se

Det urgamla talesättet:
"...den som har guldet - bestämmer spelreglerna...." 

...verkar passa in alldeles utmärkt även idag (dvs den som har pengarna bestämmer), med i nu med viss modifiering:

"...den som har OLJAN - bestämmer spelreglerna..."!

 

Alla barnen i skolan kommer inte avstå från sitt lördagsgodis samtidigt, inte de oljeproducerande länderna heller... Alla barnen i skolan kommer inte avstå från sitt lördagsgodis samtidigt, inte de oljeproducerande länderna heller...

Oljepriset (Brent) pressas just nu av att Saudierna meddelar att de inte tänker minska sin oljeproduktion om inte alla andra länder också gör det. Till och med en 8-åring kan förstå orimligheten i att alla andra barnen i klassen skall strunta i lördagsgodis samtidigt, och detta fick marknaden att sälja oljekontrakt då något minskat utbud av olja inte är att vänta. Det skriver både nyhetsbyrån SIX och di.se i dagens media.
http://www.di.se/artiklar/2016/4/1/oljan-faller-efter-saudiarabiens-besked/

Oljepriset faller visserligen -3,34 % men i diagrammet ovan kan vi se att någon större kalabalik är det knappast fråga om. 

Hur ser då den tekniska analysen ut?
Rent tekniskt befinner sig  oljan i en mild negativ rekylfas. Detta konstaterades i senaste finansbloggen om olja, och finansbloggen innan det. Målområdet är redan satt och representeras av $36,14-38,00. Det finns ingen orsak att ändra på det. I diagrammet ovan kan vi nu se att RSI-kurvan tar fart nedåt och detta bekräftar att oljan de facto befinner sig i en rekylfas. Därmed är Brent på väg ned mot detta målområde ($36,14-38,00) och här börjar vi leta en köpsignal!

Sammanfattningsvis: Oljan befinner sig i en mildrekylfas - vi letar en köpsignal i spannet $36,14-38,00


För dig som däremot vill handla aktier kan tasajten rekommendera
CMC Markets CFD:s med låga och fördelaktiga spreadar för aktier!
Riskvarning: Förluster kan överstiga insättningar.


VILL DU HA ETT MAIL NÄR NÄSTA FINANSBLOGG PUBLICERAS?
Om du är intresserad av teknisk analys, och om du vill ha ett mail nästa gång en ny finansblogg publiceras, klicka här för att registrera din e-mail adress!

Etiketter: olja

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln