3 april/ Tsipras bjuder in IMF till ny grillfest - det knakar i fogarna!

Wikileaks avslöjar att IMF vill få Grekland att reformera sina pensioner genom att "låta" landet hamna i en krissituation (källa: di.se) Wikileaks avslöjar att IMF vill få Grekland att reformera sina pensioner genom att "låta" landet hamna i en krissituation (källa: di.se)

Per Stolt, daytrader / tasajten.se

Allt är förstås tillåtet på den politiska arenan.
Herr Tsipras ser nu ut att bjuda upp till en ny grillfest! 

Det har alldeles nyss avslöjats på wikileaks att IMF vill få Grekland att gå med på en reformering av sina pensioner, genom att "låta landet hamna" i en krissituation. Tsipras spelar förstås förorättad och kräver IMF på en förklaring! Detta skriver bland annat dagens industri på sin webbsida idag.
http://www.di.se/artiklar/2016/4/3/grekland-staller-imf-mot-vaggen/

Jasså! Jag trodde landet redan befann sig i en krissituation?! Sedan kan man även diskutera vems felet är att man själv hamnar i en krissituation.

Kärnfrågan är dock förstås vem det är som egentligen har ett "problem"?
Grekland eller de som lånat ut pengar till dem?
Denna frågeställning belyses kanske bäst av Donald Trump som en gång lär ha sagt:
Om man är skyldig banken 5 miljoner och inte kan betala - då har man ett problem. Men om man är skyldig banken 5 miljarder, då har banken ett problem!

Detta kommer inte att påverka börserna långsiktigt denna gång heller.
 

Nu är de tillbaka! Tsipras och Varoufakis. Killarna som inte ens kan anordna en grillfest. I dennna episod ser vi även Lagarde som dynamit-Harry Nu är de tillbaka! Tsipras och Varoufakis. Killarna som inte ens kan anordna en grillfest. I dennna episod ser vi även Lagarde som dynamit-Harry

Nu är den äntligen här! Filmen "Varning för Jönssonligan"!

I rollerna som Sickan och Vanheden ser vi killarna som inte ens kan anordna en grillfest, Tsipras och Varoufakis och i rollen som Dynamit-Harry ser vi Lagarde.

I denna film börjar det knaka i fogarna. Sickan och Vanheden har blåst sin kompanjon Dynamit-Harry på 3200 miljarder i lån som man rullat och skrivit av om vart annat. Dynamit-Harry vill nu låta Sickan och Vanheden hamna i fattigstugan, för att tvinga honom dela med sig av sin pensionsförsäkring. 

Viktigt!
tasajten är en politiskt oberoende blogg, vars enda politiska åsikt är att det dricks på tok för mycket loka på centralbankernas möten - vet man inte om att kolsyra är otroligt ohälsosamt?


 

Etiketter: tasajtenstokigheter

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln