14 april/ Fingerprints RSI-värde faller ned från 70-gränsen, vad innebär det?

Fingerprint nådde sin fördefintierade målkurs på 540 kr (diagram källa: Infront) Fingerprint nådde sin fördefintierade målkurs på 540 kr (diagram källa: Infront)

Per Stolt, daytrader / tasajten.se

Intresset för Fingerprint är stort. Och självklart borde det vara det! 

Fingerprint är ett av Sveriges viktigaste företag idag. Ett företag som inte bara sätter Sverige på världskartan utan även ser till att hundratals människor har ett jobb, och får möjligheten att arbeta med det de är intresserad av! Alla som bidrar till att fler människor får jobb i Sverige borde hyllas varje dag!

Nåväl, Fingerprint visade teknisk styrka i måndags (11 april) och aktien signalerade för uppställ:
(För att läsa denna finansblogg, klicka nedan):
Fingerprint kommer stiga till 1000 kr på längre sikt- ny köpsignal på gång!

Aktien utlöste dagen efter sin köpsignal och målkursen var redan fördefinierad till 540 kr. Och ser man på! Köparna tryckte upp Fingerprint till just 544,50 kr, och därmed nådde aktien sin tekniska målkurs denna gång! Hurra för teknisk analys! Detta sammanföll med att RSI nådde höga 70 och därmed fanns det knappast någon edge i att fortsätta att vara lång.

Aktien rekylerade ned dagen (igår) efter, men även om den underliggande positiva trenden fortfarande är intakt, finns inte rätt odds för ett nytt bet. Att RSI faller ned från 70-nivån är alltid ett negativ inslag, och det finns inte heller någon fördelaktig stop-loss för den som köper aktien här och nu.

Vi nöjer oss med att konstatera att den bästa strategin just nu är att vara flat (utan position), och invänta en ny saftig köpsignal. På sikt skall aktien upp till 1000 kr-nivån. Det är lika säkert som...
...amen i kyrkan!


För dig som vill ha exponering mot aktier kan tasajten rekommendera
CMC Markets CFD:s med låga och fördelaktiga spreadar för aktier!
Riskvarning: Förluster kan överstiga insättningar.


VILL DU HA ETT MAIL NÄR NÄSTA FINANSBLOGG PUBLICERAS?
Om du är intresserad av teknisk analys, och om du vill ha ett mail nästa gång en ny finansblogg publiceras, klicka här för att registrera din e-mail adress!

Berätta för dina vänner om denna finansblogg - med ett enda knapptryck! Berätta för dina vänner om denna finansblogg - med ett enda knapptryck!

Berätta för dina vänner om denna finansblogg - med ett enda knapptryck!

Jag är ytterst tacksam om du vill dela denna finansblogg med dina vänner på facebook, LinkedIn och på mail. Använd gärna de små ikonerna högst upp (precis ovanför kursdiagrammen) för att "dela" denna sida med ett enda knapptryck!

Etiketter: fingerprint

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln