16 april/ Fingerprints galna målkurs 1000 kr i sikte - Handelsbanken inleder bevakning av aktien!

Första storbanken att bevaka Fingerprint är handelsbanken, bild källa: Nyhetesbyrån Direkt Första storbanken att bevaka Fingerprint är handelsbanken, bild källa: Nyhetesbyrån Direkt


Per Stolt, daytrader / tasajten.se

Äntligen börjar de svenska storbankerna att ta upp bevakningen av Fingerprint. Först ut att bevaka Fingerprint är Svenska Handelsbanken som inleder med "ÖKA" och en målkurs om 600 kr. Det rapporterade Sveriges främsta nyhetsbyrå, 
Nyhetsbyrån Direkt igår.

Svenska Handelsbanken skriver bland annat i sin analys att:
"...Fingerprint Cards teknologi försprång, förankring i ekosystemet och försäljningen i nya branschvertikaler kommer dämpa oron för standardisering av tekniken".

Nu överväger även Swedbank att starta bevakning av bolaget, och en inte alltför vågad gissning är att samtliga fyra storbanker bevakar bolaget innan vi ens hunnit säga ordet "branschvertikal"!
 
Fattas bara annat!

Ett av Sveriges allra finaste och mest lovande bolag idag! Tänk att lilla Sverige har en världsspelare på denna framtidsarena! Detta ämne diskuterades i förrgår, i torsdagens finansblogg den 14 april. För att läsa denna finansblogg, klicka här!
 

Hur kunde Fingerprint nå denna position som marknadsledare?

Ja inte var det någon dans på rosor precis? Låt oss ta en snabb-titt i backspegeln.

"...Fingerprints och den svenska uppfinningen låg helt enkelt före sin tid, men nu hade tiden hunnit ikapp!"

Idén fanns där, redan innan dotcom-toppen år 2000.
Marknaden trodde på conceptet, men va f-n, oj då, det finns visst ingen telefon att installera makapären i!
Vem bryr sig om avtrycket på ett pekfinger. Det enda detta finger duger till är just att sätta upp det i luften! Det heter väl inte pekfinger för skoj skull eller?

Säääääääääälj!
Baissen som följde inom IT-sektorn gav begreppet "sälj at market" ett nytt ansikte! Skrönor uppstod och en av dem lät på detta vis:
En klient ringer upp sin aktiemäklare precis efter öppningen och frågar var tech.com handlas. Mäklaren svarar:
-Priset på tech.com ligger just nu på 12-13 öre.
Klienten säger då:

-Sälj 1.200.000 st aktier "at market"! I eftermiddag kommer jag att kolla priset, och om jag ser något annat än BID 0, så utgår jag från att jag är klar!


Under dotcom-kraschen under 2000-2003 föll Fingerprint från 113,46 kr ned till konkursvärderingen 1,65 kr, och medan vi andra såg aktiemarknaden stiga 2003 och inte titta tillbaka, kämpade Fingerprint för sin existens och ägarna hade i princip förlorat allt. Vem brydde sig om Fingerprint nu? Vem brydde sig om alla människor på Fingerprint som kämpade för sina jobb, och för sina besparingar?

Efter 15 långa år, och en genomsnittlig ökning av antalet grå hår om 150 % per år,
kom äntligen genombrottet i och med "smartphonernas" genombrott. Fingerprints och den svenska uppfinningen låg helt enkelt före sin tid, men nu hade tiden hunnit ikapp!

Marknadens minne var dock för en gång skull långt (va? kan marknaden komma ihåg något som hänt längre än två dagar bakåt? Du skojar!). I takt med att ordrar strömmade in och kursen rusade uppåt, kraxade olyckskorparna om att ännu en dotcom-crasch-fadäs var i antågande.
Uppblåsta värderingar! Uppblåsta multiplar!

Då en kvartalsrapport läckte fick jantelags-korparna mer luft under vingarna. Oseriöst! Skandal! Men vänta nu ett tag! Läckte inte också Ericssons kvartalsrapport kring dotcom eran? Men det är ju inte samma sak, tycktes marknaden resonera. Kort därpå framgick det att läckan
inte berodde på Fingerprint utan på att en nyhetsbyrå av misstag publicerat rapporten för tidigt (sånt som händer, hette det då).

Inget kan dock stoppa skickliga och smarta människor med entreprenörsanda! 

Men låt oss nu strunta i detta sentimentala dravel. Vi är väl här för att tjäna pengar på aktiehandel och trading? 
 
Fingerprint kommer nå 1000 kr på längre sikt, detta är lika säkert som amen i kyrkan! (diagram källa: Infront) Fingerprint kommer nå 1000 kr på längre sikt, detta är lika säkert som amen i kyrkan! (diagram källa: Infront)

Hur ser då den tekniska analysen ut nu?
Fingerprint bröt upp över föregående topp 544,50 kr i går, och detta var för den kortsiktiga swing-tradern, förstås någon typ av styrketecken.

För den mer långsiktiga placeraren följer denna uppgång dock endast utsagan om en kraftig uppgångsfas på lång sikt. 

Den helt galna långsiktiga målkursen på 1000 kr kvarstår. Att aktien kommer nå denna nivå är lika säkert som amen i kyrkan! Enligt den tekniska analysen finns inget motstånd förrän uppe vid 600 kr-nivån. Denna nivå kommer tas ut under veckan som kommer! och därefter finner Fingerprint sitt nästa motstånd vid 682 kr. 
 

Dominoeffekten tar Fingerprint upp till 1000 kr-nivån på sikt. Lika säkert som... Dominoeffekten tar Fingerprint upp till 1000 kr-nivån på sikt. Lika säkert som...

Den som gjort sin hemläxa vet att tumregeln, enligt den tekniska analysens skolbok, för ett nytt all-time-high innebär en ytterligare uppgång om +20 %. Hurra för teknisk analys! Detta skulle ge ett sikte på 818 kr.  Lite over-shooting tar sedan priset upp till 900-910 kr, och därefter tar magnet-effekten priset upp till 1000 kr-nivån. Det kallar jag dominoeffekt!


För dig som vill ha exponering mot aktier kan tasajten rekommendera
CMC Markets CFD:s med låga och fördelaktiga spreadar för aktier!
Riskvarning: Förluster kan överstiga insättningar.


VILL DU HA ETT MAIL NÄR NÄSTA FINANSBLOGG PUBLICERAS?
Om du är intresserad av teknisk analys, och om du vill ha ett mail nästa gång en ny finansblogg publiceras, klicka här för att registrera din e-mail adress!

Berätta för dina vänner om denna finansblogg - med ett enda knapptryck! Berätta för dina vänner om denna finansblogg - med ett enda knapptryck!

Berätta för dina vänner om denna finansblogg - med ett enda knapptryck!

Jag är ytterst tacksam om du vill dela denna finansblogg med dina vänner på facebook, LinkedIn och på mail. Använd gärna de små ikonerna högst upp (precis ovanför kursdiagrammen) för att "dela" denna sida med ett enda knapptryck!

Etiketter: fingerprint

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln