17 april/ Rapportspecial - inför Q1: datum, tider och tabeller

Recap: Detta hände efter Q4 2015 Recap: Detta hände efter Q4 2015

Per Stolt, daytrader / tasajten.se

Så var det äntligen dags igen! Det handlar förstås om att Sveriges bolag skall bekänna färg och de som inte presterat mer än vad marknaden förväntar sig, blir bestraffade offentligt på Stockholmsbörsen, och de som levererar - blir belönade.

Sist det begav sig (Q4 2015) fick vi se bankerna landa väldigt nära analytikernas prognoser. Trots detta fick bankerna se sänkta estimat och förväntningar om framtiden. I tabellen ovan till höger kan vi se att bankaktierna fallit -11,1 % i år.  Efter släppt rapport finner vi dock en mer modest nedgång om -3,2 %. Verkstadsaktierna är i stället upp efter släppta rapporter med +7,31 % men oförändrade för året.

Årets rapportperiod Q1 tjuvstartade med H&M och denna föll marknaden i smaken, och aktien är upp +11,3 % efter släppt rapport. På onsdag får vi se representanter från hela tre olika branscher inkluderande bank/ Verkstad/ operatör. Räkna med en högvolatil onsdag!

Nedan kan vi se datum och tider för de flesta av alla OMX-bolagen!
 

Lathund: tabell med datum och tider för Q1 2016

För dig som vill ha exponering mot aktier kan tasajten rekommendera
CMC Markets CFD:s med låga och fördelaktiga spreadar för aktier!
Riskvarning: Förluster kan överstiga insättningar.


VILL DU HA ETT MAIL NÄR NÄSTA FINANSBLOGG PUBLICERAS?
Om du är intresserad av teknisk analys, och om du vill ha ett mail nästa gång en ny finansblogg publiceras, klicka här för att registrera din e-mail adress!
 

DELA - Berätta för dina vänner om denna finansblogg - med ett enda knapptryck!

Jag är ytterst tacksam om du vill dela denna finansblogg med dina vänner på facebook, LinkedIn och på mail. Använd gärna de små ikonerna högst upp (precis ovanför kursdiagrammen) för att "dela" denna sida med ett enda knapptryck!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln