19 april/ Underliggande styrka i oljan - så högt kan priset stiga!

Per Stolt, daytrader / tasajten.se

Sist vi tittade till oljan (Brent) den 10 april handlades den i $41,85.
För att läsa denna, klicka här!

Ur det kortare perspektivet
fanns ingen köpsignal på plats, men ur det längre perspektivet hade oljan signalerat för en test av $45-nivån. Den tekniska anlaysen pekade på en uppgång till 42,52 och där en möjlig konsolidering följt av en ny köpsignal. Uppgången blev dock kraftig och oljan bröt omedelbart upp "trigger-nivån" $42,52, och oljan utlöste den köpsignal, där målkursen nu sammanföll med en längre, det vill säga $45.

Priset fortsatte +5,6 % till $44,91 och därmed missade oljan sin tekniska målkurs på $45. Kort därpå rekylerade oljan ned kraftigt, efter att de oljeproducerande länderna inte lyckades komma överens om något minskad produktion, och priset föll fritt ned till $40,55. Den tekniska analysen är dock enligt zon-analysen lätt positiv, och att denna zon är korrekt märkt, fick vi bekräftat då priset nästan omedelbart studsade tillbaka upp till $44-nivån.

Vinden har vänt i oljan, och priset är på väg högre på sikt. Huvudscenariot är en kommande uppgång mot $48-52. Räkna med att priset når denna nivå under mer slagiga förhållanden, 
än vanligt.

För dig som däremot vill handla olja eller andra råvaror kan tasajten rekommendera
CMC Markets CFD:s med låga och fördelaktiga spreadar!
Riskvarning: Förluster kan överstiga insättningar.


VILL DU HA ETT MAIL NÄR NÄSTA FINANSBLOGG PUBLICERAS?
Om du är intresserad av teknisk analys, och om du vill ha ett mail nästa gång en ny finansblogg publiceras, klicka här för att registrera din e-mail adress!

Etiketter: olja

Kommentera gärna:

 • Anders • 14 maj 2016 12:23:49
  Tack för intressanta finansbloggar o analyser.
  Tittade på din Brent TA och undrar om det är Supply & Demand du använder för att sätta målkursen tex den långsiktiga på 48 USD som ju föll in perfekt. Har tänkt fördjupa mig i detta med S&D men en amatörmässig observation är att det tidigare, nov 2015, var ett rally ner från den nivån med 2 stora staplar, röd, grön (Engulfing?)
  Har du några kurser där du går in på detta med Supply&Demand? Såg inget om detta när jag ögnade igenom ditt kursutbud. Mvh Anders

 • Tack Anders!
  Jag använder inte supply and demand! Har ingen kurs om detta för tillfället!
  Däremot kan jag rekommendera kursen om Elliotts vågteori (kurs 3C) som det just nu är rea på (149 kr). En del av denna kurs handlar om targets!
  (Per, tasajten.se)

  14 maj 2016 12:56:08

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln