20 april/ Fingerprint uppe vid kanaltaket - vad händer nu?

Uppe vid kanaltaket (diagram källa: Infront) Uppe vid kanaltaket (diagram källa: Infront)

Per Stolt, daytrader / tasajten.se

Framgångsrik trading, handlar precis som poker, om att göra bets på ett vis så att man undviker att hamna i en svårbedömt situation längre fram.

Fingerprint avancerade upp till kanaltaket med våldsam kraft. Den strategiske tradern låste in vinst på halva positionen kring 571,50 kr-nivån samt flyttade upp stop-lossen till 560 kr (se finansbloggen om Fingerprint mån den 18 april, klicka här).

Priset studsade i platåmotståndets tak, och föll igår ned under stop-loss nivån (560 kr) och därmed så åkte andra halvan av den långa positionen ut.

Exempel på resultatkalkyl:
Inköp: 561 + 565 +569 = snitt 565 kr
Exit: 571 kr + 559 kr = snitt 565 kr
Resultat: break-even

Detta kanske inte var det bästa resultatet detta sekel, men målet är att hantera risken så att man är med och kan vinna "mycket", samtidigt som man riskerar "lite". 

 

Jodel-la-di-ho Fingerprint inne i en "joddel-formation" (dvs inget händer på hög höjd) Jodel-la-di-ho Fingerprint inne i en "joddel-formation" (dvs inget händer på hög höjd)

Låt oss titta på den tekniska analysen - hur ser den ut nu?
Priset har slagit i kanaltaket, det kan vara både ett styrketecken, och ett tecken om att en mildare rekyl är på väg. Vilket vet vi inte ännu, och därför måste vi ta reda på mer. RSI-kurvan vill inte lämna 70-gränsen och detta är i vanlig ordning alltid ett styrketecken.

Fingerprint har dock bevisligen tappat momentum och allt fler (som är långa) kommer börja oroliga för sina vinster. Detta kommer locka fram säljare. Den underliggande styrkan finns dock där och om priset börjar falla kommer nya köpare att komma in, och därför så är den tekniska analysen neutral.

Huvudscenariot blir därför följande, Fingerprint går in i en joddel-formation, dvs handel på hög nivå utan att något händer, varefter priset fortsätter vidare uppåt. Om priset bryter upp över kanaltaket utlöses en köpsignal. Tills dess håller sig den aktive swing-tradern sig på läktaren.

Att Fingerprint testar 1000 kr-nivån på sikt, är lika säkert som en prutt på dagis! Att Fingerprint testar 1000 kr-nivån på sikt, är lika säkert som en prutt på dagis!

Framtiden ser positiv ut för Fingerprint. Både ur det tekniska perspektivet, som det fundamentala. På mycket längre sikt skall aktien upp och testa 1000 kr-nivån, lika säkert som en prutt på dags.
För dig som vill ha exponering mot aktier kan tasajten rekommendera
CMC Markets CFD:s med låga och fördelaktiga spreadar för aktier!
Riskvarning: Förluster kan överstiga insättningar.


VILL DU HA ETT MAIL NÄR NÄSTA FINANSBLOGG PUBLICERAS?
Om du är intresserad av teknisk analys, och om du vill ha ett mail nästa gång en ny finansblogg publiceras, klicka här för att registrera din e-mail adress!

Etiketter: fingerprint

Kommentera gärna:

  • Patrik • 20 april 2016 11:23:32
    Det heter förskola. För övrigt undrar jag vad som hände med blanka fing-produkten som fanns tidigare, någon som vet?
  • Tack för din kommentar! Jag vet inte vad som hände med produkten du nämnde!
    (Per, tasajten.se)

    20 april 2016 15:10:59

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln