22 april/ Fingerprint rasar -6,8 %, är detta ett köpläge?

Fingerprint studsade i kanal-taket, samtidigt som RSI befann sig på höga 70 (diagram källa: Infront) Fingerprint studsade i kanal-taket, samtidigt som RSI befann sig på höga 70 (diagram källa: Infront)

Per Stolt, daytrader / tasajten.se

Så var det dags för ännu en storbank att ta upp bevakning på Fingerprint. Denna gång heter banken UBS, detta är en av de absolut största bankerna i Europa.

UBS inleder med "SÄLJ" och sätter målkursen till 375 kr.

Som tur är agerar vi i första hand på tekniska köp- och säljsignaler. Sedan får bankerna sätta vilka riktkurser de vill. Lägst riktkurs har ABG på 200 kr. Högst har Arctic Securities på 800 kr. Och där har vi det, den samlade målkursen för Fingerprint (enligt bankerna) spänner mellan 200-800 kr.

Hur ser då den tekniska analysen ut nu?
Fingerprint faller -6,8 % idag. Detta efter att aktien slog i taket samtidigt som RSI nådde höga 70.
Rekylen kan omöjligt komma som en överraskning? Åtminstone inte ur ett tekniskt perspektiv.
Vi gick ur vår långa position redan tidigt denna vecka då köptrycket inte tilltog som det skulle, enligt den tekniska analysens skolbok. Den nedgång vi ser nu kommer att skapa ett nytt saftigt köpläge längre fram. RSI-kurvan faller nu fritt och detta är aldrig ett positivt tecken. För att läsa föregående finansblogg, klicka på länken nedan:
"...Aktien har därmed per definition gått in i en mildare rekyl. En rekyl som förhoppningsvis kommer ge oss en tydlig swing-trading entry på köpsidan."

Ingenting kan stoppa Fingerprint från att falla ned och testa 460-500 kr-nivån. Vi försöker inte köpa någonting som faller, och därmed måste Fingerprint nu bygga upp en ny formation innan vi kan få en tydlig saftig köpsignal, där oddsen är i vår favör för att vi skall komma ut som vinnare över tiden.

En hel stad uppbyggd av denna lilla näst intill obefintliga sak - som kallas för "edge" En hel stad uppbyggd av denna lilla näst intill obefintliga sak - som kallas för "edge"

Precis som inom casinots värld, handlar trading om att finna en "edge" (liten fördel i marknaden)  och kapitalisera på denna, med så många bets som möjligt.

För dig som vill ha exponering mot aktier
kan tasajten rekommendera

CMC Markets CFD:s med låga och fördelaktiga spreadar för aktier!
Riskvarning: Förluster kan överstiga insättningar.


VILL DU HA ETT MAIL NÄR NÄSTA FINANSBLOGG PUBLICERAS?
Om du är intresserad av teknisk analys, och om du vill ha ett mail nästa gång en ny finansblogg publiceras, klicka här för att registrera din e-mail adress!
 

Etiketter: fingerprint

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln