28 april/ Den matematiska trendanalysen i Excel förutspådde nedgången i Ericsson och Fingerprint!

Per Stolt, daytrader / tasajten.se

Att bedöma om trenden är upp eller ned många gånger lika lätt att göra med ögat, som att låta ett matematiskt program i Excel göra det.

I det övre diagrammet till höger kan vi se SSAB, och jag tror att vi alla är överens om att trenden de senaste veckorna har varit positiv. Föga oväntat har även den matematiska trenden i Excel också varit positiv.

I det nedre diagrammet till höger kan vi dock se ett exempel då det inte varit lika lätt att identifiera trenden med blotta ögat? Här finner vi Ericssons aktie, och här slog den matematiska trenden om till negativt territorium redan den 14 april (detta omslag framgår i den matematiska tabellen nedan). 

Matematiska trender - låt excel räkna ut om trenden är upp eller ned:
I excel-tabellen nedan framgår den matematiska trenden för 10 olika bransch-aktier. Notera att Fingerprints trend vände ned till negativ, dagen innan rapporten! Volvo och LUPE befinner sig båda i positiv trend och håller just nu som bäst på att expandera på uppsidan.

Denna tabell publiceras varje dag i tasajtens analysbrev för de som abonnerar på Trading-paketet (som inte ens kostar en kopp kaffe om dagen). Klicka här, för att läsa mer om tasajtens tydliga och träffsäkra analyser samt abonnemang!


För dig som vill ha exponering mot aktier kan tasajten rekommendera
CMC Markets CFD:s med låga och fördelaktiga spreadar för aktier!
Riskvarning: Förluster kan överstiga insättningar.

VILL DU HA ETT MAIL NÄR NÄSTA FINANSBLOGG PUBLICERAS?
Om du är intresserad av teknisk analys, och om du vill ha ett mail nästa gång en ny finansblogg publiceras, klicka här för att registrera din e-mail adress!
 

Etiketter: matematiskatrender

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln