28 april/ Fingerprint faller kraftigt! - så agerar du nu!

Pulkan gled ned mot staketet på 470 kr-nivån (diagram källa: Infront) Pulkan gled ned mot staketet på 470 kr-nivån (diagram källa: Infront)

Per Stolt, daytrader / tasajten.se

Fingerprint faller efter sin kvartalsrapport som marknaden tolkar negativt. Redan igår fastställdes i tasajtens finansblogg att vi kunde förvänta oss fall och en negativ test av det stigande stödet (kring 470 kr).

Även den matematiska trenden vändes till negativ igår (kan läsas i tasajtens analysbrev), och idag ser vi hur aktien faller ned till just 470 kr-nivån och det stigande stödet.

Hur agerar vi nu - vad säger den tekniska analysen?
Fingerprint har visserligen nått ett starkt stöd, men RSI-kurvan befinner sig i fritt fall och detta är aldrig ett bra tecken.  Som tur var gick vi ur våra långa positioner ungefär 100 kr högre upp kring (565 kr), se tasajtens finansblogg från den 20 april. Här ser vi återigen vikten av en tajt stop-loss när man handlar med momentumaktier (aktier som har förmågan att röra sig långt och fort).

Nåväl, den erfarne tradern vet att köp till fallande kurs, sällan ger någon edge i marknaden. Att priset faller innebär som bekant att säljarna kontrollerar marknaden (eftersom priset faller). Och varför skulle vi vilja vara "långa" (göra ett bet på stigande pris) när säljarna är i dominans?

Vi låter nu priset falla (eller stiga) tills vi ser en tydlig köpsignal.  Hur priset rör sig när vi inte har någon "position" på (bet på) spelar faktiskt ingen roll, även om det då kan kännas så här ibland:
-Fa#, nu går det upp! 
De som läst böcker om tradingpsykologi vet att rädslan för att "missa en uppgång", många gånger kan vara större än "rädslan för fallande kurs, då man är lång".  Att tycka, eller tänka saker, då ett pris stiger fast man inte själv påverkas, leder inte till något positivt, utan tvärt om, bara till ett sämre beslutsfattande.  För vår egen del är i stället det enda viktiga, att vi har ett fördelaktigt odds när vi väl gör ett "bet".


För dig som vill ha exponering mot aktier kan tasajten rekommendera
CMC Markets CFD:s med låga och fördelaktiga spreadar för aktier!
Riskvarning: Förluster kan överstiga insättningar.

VILL DU HA ETT MAIL NÄR NÄSTA FINANSBLOGG PUBLICERAS?
Om du är intresserad av teknisk analys, och om du vill ha ett mail nästa gång en ny finansblogg publiceras, klicka här för att registrera din e-mail adress!

 

Etiketter: fingerprint

Kommentera gärna:

  • Frida • 1 maj 2016 05:45:41
    Hur långt ner kan fingret möjligtvis sjunka nu till nästa stöd? Är detta stödet 470-480? Om detta penetreras vart befinner sig nästa stöd?
  • Hej Frida!
    Som jag ser det, så så finner vi stödet i Fingerprint på det "stigande stödet". Ungerfär kring 470 kr som du skriver! (vi såg aktien testa 465 kr här om dagen). Om denna nivå faller finns nästa stöd på 427,80 kr.
    (Per, tasajten.se)

    2 maj 2016 10:35:59

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln