29 april/ Fingerprint orkar inte stiga - hur ser den tekniska analysen ut?

Fingerprint nere vid stöd - detta är inte ett köpläge enligt den tekniska analysens skolbok (diagram källa: Infront) Fingerprint nere vid stöd - detta är inte ett köpläge enligt den tekniska analysens skolbok (diagram källa: Infront)

Per Stolt, daytrader / tasajten.se

Fingerprint testade styrkan i det stigande stödet igår, och köparna sprattlade till av förtjusning. Men, RSI-kurvan faller allt jämt och detta är inte ett bra tecken. 

Att priset faller, bevisar dessutom en annan mindre rolig överraskning - att säljarna är i majoritet! Den som gjort sin hemläxa och läst den tekniska analysens skolbok, vet att det nu är över 50 % sannolikhet för ett dropp ned genom det stigande stödet. Vi är dock flat och har ingen position, så i praktiken spelar detta mindre roll. Och det var just det som också var meningen med en tajt stop-loss uppe vid 565 kr, att slippa hamna i en svårbedömd situation längre fram (dvs nu).

Vi fortsätter att sitta på läktarplats och inväntar gärna ett rejält nedställ. Ett nedställ som kommer ge oss ett saftigt köpläge längre fram!


För dig som vill ha exponering mot aktier kan tasajten rekommendera
CMC Markets CFD:s med låga och fördelaktiga spreadar för aktier!
Riskvarning: Förluster kan överstiga insättningar.


VILL DU HA ETT MAIL NÄR NÄSTA FINANSBLOGG PUBLICERAS?
Om du är intresserad av teknisk analys, och om du vill ha ett mail nästa gång en ny finansblogg publiceras, klicka här för att registrera din e-mail adress!

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln