2 maj/ Fingerprint nere vid farligt stöd - kan detta falla?

Fingerprint kan lika gärna falla ned under stödet - invänta ny saftig köpsignal? (diagram källa: Infront) Fingerprint kan lika gärna falla ned under stödet - invänta ny saftig köpsignal? (diagram källa: Infront)

Per Stolt, daytrader / tasajten.se

Fingerprint har siktet inställt på framtiden. Nästa sektor att erövra är "smarta kort", som inom kort kommer att få se dagsljuset. När vi väl har kortet i handen kommer det förstås bli ännu mer uppenbart att bolaget är lågt värderat.

Om Fingerprint kan gå från smartphones till smart cards, vad stoppar då produkten från att nå förvarning och huslås? Ingenting förstås. Det enda som blockerar utvecklingen är tiden, uppfinnerikedomen och produktionskapaciteten. Bolaget ökade trots allt sin bruttomarginal från 26,7 % för Q1 2015, till 49 % för årets första kvartal (Q1 2016). Därmed slog man än förväntningarna som låg på cirka 46 %. Låter inte som någon ökad konkurrens i en marginalförsämrande marknad, om någon frågar mig.

Kommer Fingerprint att testa 1000 kr-nivån?  Har påven lustig mössa! Så klart att aktien kommer nå 1000 kr. Frågan är bara när, eller om man hinner splitta, aktien innan. 

Men vad vet jag? Vad vet du? Vad vet analytikerna? Vad vet de som arbetar i bolaget? Ingenting förstås. Det är just därför som vi använder oss av teknisk analys. Här kan vi se hur priset utvecklas, som egentligen är den samlade bedömning av vad alla som handlar aktien anser. Och just nu anser marknaden att aktien är värd 481,20 kr. Detta motsvarar ett börsvärde om cirka 30 miljarder kronor.

Market Cap idag:
Fingerprint 30,0 miljarder
Tele2 är värt 32,8 miljarder.
Trelleborg är värt 35,3 miljarder. 


Men vilket av dessa bolag har högst Market Cap om 20 år?

Nåväl, detta slipper vi förstås fundera på. Vi följer bara den som bestämmer reglerna för aktiens utveckling, det vill säga priset! Låt oss nu skippa struntsnacket, och titta på hur den tekniska analysen ser ut.

Så ser den tekniska analysen ut
Fingerprint befinner sig i en långsiktigt stigande trend, och det är ett positivt tecken.
Men vi kan samtidigt även se att aktien faller i en kortare trend. Och detta är i sin tur ett negativt inslag i den tekniska analysen. Vi blir inte heller klokare av att granska RSI-kurvan som pekar nedåt och dessutom befinner sig under neutrala 50.

Sammantaget innebär detta att sannolikheten för att Fingerprint skall falla ned under 465 kr-nivån är över 50 %. Frågan är förstås, med hur mycket över 50 %. Svaret spelar som tur är ingen som helst roll eftersom vi varken har någon position eller är på väg att öppna någon.

När analysen är komplicerad och krånglig, då är beslutet i stället lätt - stå på sidan och titta på! Hurra för att stå på sidan och titta på! Den kanske mest underskattade strategin, av dem alla. Att köpa när en aktie bryter en viktig nivå är lätt! Att avstå när aktien faller ned till ett stöd är svårt! Vi inväntar helt enkelt en ny saftig köpsignal!


För dig som vill ha exponering mot aktier kan tasajten rekommendera
CMC Markets CFD:s med låga och fördelaktiga spreadar för aktier!
Riskvarning: Förluster kan överstiga insättningar.


VILL DU HA ETT MAIL NÄR NÄSTA FINANSBLOGG PUBLICERAS?
Om du är intresserad av teknisk analys, och om du vill ha ett mail nästa gång en ny finansblogg publiceras, klicka här för att registrera din e-mail adress!

 

Etiketter: fingerprint

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln