6 maj/ Ericsson når sin negativa målkurs 62 kr - kan Regalskeppet Vasa rekylera upp?

Upprekyler i Ericsson är vanliga då RSI når 22 (diagram källa: Infront) Upprekyler i Ericsson är vanliga då RSI når 22 (diagram källa: Infront)

Per Stolt, daytrader / tasajten.se

Regalskeppet Vasa glider långsamt ut i fjärden på sin jungfrufärd.

För alla som följer tasajtens tydliga och träffsäkra analyser, kommer inte denna nedgång i Ericsson som någon överraskning.

Redan måndagen den 25 april kunde tasajtens abonnenter läsa denna analys:
"...VÅR BEDÖMNING MÅNDAGEN DEN 25 APRIL 2016
Ericsson (67,45 kr): Ericsson faller och detta är ett tecken på att säljarna är i majoritet. Återigen hör vi de positiva argumenten om att Ericsson kommer tjäna si, kommer att tjäna så. De är världsledande här och världsledande där. Samma argument som vi hörde under dotcom-kraschen då priset föll från 900 kr ned till någon 10:a eller så. Om bolaget är så framgångsrikt, varför faller då aktiekursen?
Självklart kommer bolaget inte att krascha, men en ”nedjustering” av bolagsvärdet är på sin plats.
Regalskeppet Vasa har börjat ta in vatten och finner nu stöd nere vid 55 kr-nivån, och det är hit som aktien kommer att söka sig till på sikt. Vi sätter dock målområdet till 55-62 kr. Oavsett om det blir någon upprekyl eller inte."


 

Regalskeppet Vasas jungfrufärd Regalskeppet Vasas jungfrufärd

Ta hem vinsten på korta positioner!
Ericsson har nått sin tekniska målkurs och RSI-kurvan befinner sig på provocerande 22. Denna låga nivå har triggat upprekyler tidigare (se dagsdigrammet allra längst upp på sidan). Därmed inte sagt att någon köpsignal är på plats. Tvärtom, en upprekyl skall ses som tillfällig, och vi har tidigare diskuterat ett möjligt fundamentalt värde kring 43 kr. För att läsa mer om denna värdering, klicka här!


För dig som vill ha exponering mot aktier kan tasajten rekommendera
CMC Markets CFD:s med låga och fördelaktiga spreadar för aktier!
Riskvarning: Förluster kan överstiga insättningar.


VILL DU HA ETT MAIL NÄR NÄSTA FINANSBLOGG PUBLICERAS?
Om du är intresserad av teknisk analys, och om du vill ha ett mail nästa gång en ny finansblogg publiceras, klicka här för att registrera din e-mail adress!
 

Etiketter: eric

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln