9 maj/ Fingerprint faller trots stigande börs - Så långt ned skall aktien!

Fingerprint glider sakta ned under det stigande stödet/kanalbotten (diagram källa: Infront) Fingerprint glider sakta ned under det stigande stödet/kanalbotten (diagram källa: Infront)

Per Stolt, daytrader / tasajten.se

På en annars positiv börs (OMX +2,0 %) får vi se Fingerprint darra på underläppen.

Aktien är precis på väg att falla ned under den stigande trendlinjen, och detta var något som oddsen pekade på som mest troligt i den senaste finansbloggen om Fingerprint, från förra veckan.

Så ser den tekniska analysen ut nu:
Ur det tekniska perspektivet spelar det egentligen ingen roll om Fingerprint faller ned under stödet eller ej. Den som gjort sin hemläxa, vet att enligt den tekniska analysens skolbok utlöses ingen säljsignal då denna typ av stöd faller. Därmed dock inte sagt att Aktien inte kan fortsätta ned. Något som faktiskt är det mest sannolika utfallet av framtiden just nu.

Granskar vi RSI-kurvan finner vi att denna sprattlade till upp till neutrala 50-nivån, men därifrån vek den faktiskt nedåt igen, och detta är förstås ett negativt inslag i den tekniska analysen.

Rent konkret så är huvudscenariot sålunda, att Fingerprint fortsätter att glida ned mot 430-450 kr-nivån under kontrollerade former. På längre sikt skall dock aktien upp till 1000 kr-nivån, lika säkert som amen i kyrkan, och därför letar vi en köpsignal kring dessa nivåer (430-450 kr)


För dig som vill ha exponering mot aktier kan tasajten rekommendera
CMC Markets CFD:s med låga och fördelaktiga spreadar för aktier!
Riskvarning: Förluster kan överstiga insättningar.


VILL DU HA ETT MAIL NÄR NÄSTA FINANSBLOGG PUBLICERAS?
Om du är intresserad av teknisk analys, och om du vill ha ett mail nästa gång en ny finansblogg publiceras, klicka här för att registrera din e-mail adress!
  

Etiketter: fingerprint

Kommentera gärna:

 • Johan • 9 maj 2016 15:18:20
  Hej.

  För den som missat några av sina hemläxor, skulle du vilja sammanfatta lite kort vad som är en typsik säljsignal i detta läget? Tex ett scenario som skulle trigga en säljsignal härifrån?

  Tack för mycket givande inlägg
  Mvh
  Johan
 • Tack Johan!
  Även om priser faller ned under den "stigande trendkanalens botten" så kommer trenden från exempelvis maj -2015, fortfarande att vara "positiv". Först om aktien faller ned under 300 kr-nivån blir aktien negativ (något som dock inte är troligt). För att det skall bli kunna bli "säljsignal" skall trenden helst vara negativ. För den som är intresserad finns 42 st videoutbildningar, under utbildningsfliken:
  http://www.tasajten.se/utbildning-24689366
  Där finns även utbildningsfilmer som är gratis!

  (Per, tasajten.se)

  9 maj 2016 15:28:29

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln