16 maj/ Sverige befinner sig i ett stabilt parlamentariskt läge - ingen påverkan på kronan!

Sosseblocket har majoriteten, givet att de behåller MP (källa: val.se) Sosseblocket har majoriteten, givet att de behåller MP (källa: val.se)

Per Stolt, daytrader / tasajten.se

Det politiska läget i Sverige är "stabilt". Stabilt i den bemärkelsen att det är fortsatt ostabilt med obefintliga konstellationsmöjligheter. Även om det förstås är spännande att fantisera om "alternativa" regeringsmöjligheter.
 

Det finns ingen plan B Det finns ingen plan B

I verkligheten finns förstås inget utrymme alls. Sosse-blocket håller enligt senaste valet 2014 majoriteten med 43,62 % mot borgarnas 39,43 %.

Om man sparkar ut miljöpartiet skulle sosseblocket sjunka ned till 36,73 %, och detta är med enkel matematik, "mindre" än borgarblockets 39,43 %.
Och eftersom man vill fortsätta att regera har man inget annat val, oavsett om man vill eller inte, än att behålla MP i regeringen (och ministerposter var just miljöpartiets villkor för att ansluta sig till sosse-blocket, annars...!!!)

Man kan tycka vad man vill om Miljöpartiet (och alla andra partier med, för den delen), men om man bortser från deras politik, och bara granskar hur de "spelat" sina "kort", så har de faktiskt presterat bäst av alla partier! De har fått störst makt och inflytande, av alla partier, i förhållande till sina mandat! Så att påstå att de skulle vara "mindre politiskt kompetenta", än de andra partierna, vore inte riktigt en sann bild av verkligheten.

Nåväl, och därmed kan vi förvänta oss en fortsatt "stabilt ostabil regering" fram till nästa nyval september 2018. Detta är sålunda en "ickehändelse" (påverkar ej) för den svenska kronan.


För dig som vill ha exponering mot valuta kan tasajten rekommendera
CMC Markets CFD:s med låga och fördelaktiga spreadar!
Riskvarning: Förluster kan överstiga insättningar.


VILL DU HA ETT MAIL NÄR NÄSTA FINANSBLOGG PUBLICERAS?
Om du är intresserad av teknisk analys, och om du vill ha ett mail nästa gång en ny finansblogg publiceras, klicka här för att registrera din e-mail adress!
 
 

Etiketter: valuta politik

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln