20 maj/ Fingerprint studsade i kanaltaket - så ser den tekniska analysen ut nu!

Studsen i kanaltaket blir allt mer tydlig (diagram källa: Infront) Studsen i kanaltaket blir allt mer tydlig (diagram källa: Infront)

Per Stolt, daytrader / tasajten.se

Fingerprint studsade i kanaltaket. Den strategiske swing-tradern har redan sålt alla sina aktier. Detta står helt klart för den som följt den senaste tidens publicerade finansbloggar här på tasajten.

Inte därför att något har förändrats på längre sikt. Utan därför att det helt enkelt inte finns någon "edge" (fördel) i att vara lång just nu, enligt den tekniska analysen ur det kortare perspektivet.

Hur ser då den tekniska analysen ut nu?
Studsen uppe vid kanaltaket ser allt mer tydlig ut. RSI-kurvan har vänt ned och detta innebär att höstdagarna blir allt mer regniga, och de dagar då solien skiner, så blir värmen allt svagare. Samtidigt befinner sig dock RSI-värdet över 50 och detta betyder att i nominella tal så är det fortfarande starkare genomsnittliga uppgångsdagar, än nedgångsdagar. Den tekniska analysen är helt enkelt neutral/lätt negativ, och det negativa målområdet 450-510 kr kvarstår.

Huvudscenariot är att Fingerprint rekylerar tillbaka ned mot 500 kr-nivån. Detta är trots allt fair-value (det pris som marknaden handlar aktien under flest dagar) just nu. Vi sätter dock målområdet till 460-510 kr. På längre sikt skall aktien vidare uppåt, och därför kommer vi börja leta en köpsignal inom kort.

För dig som vill ha exponering mot aktier kan tasajten rekommendera
CMC Markets CFD:s med låga och fördelaktiga spreadar för aktier!
Riskvarning: Förluster kan överstiga insättningar.

VILL DU HA ETT MAIL NÄR NÄSTA FINANSBLOGG PUBLICERAS?
Om du är intresserad av teknisk analys, och om du vill ha ett mail nästa gång en ny finansblogg publiceras, klicka här för att registrera din e-mail adress!

 

Etiketter: fingerprint

Kommentera gärna:

 • Johan • 23 maj 2016 18:45:53
  Ja, för du skrev också tidigare att nu finns det inget som kan stoppa 600 vallen. Alltså genom taket och följsamt genom trendlinjen. Så vad var det som fick dig att reka motsatsen? Nyfiken för att lära mig.
 • Johan • 23 maj 2016 09:23:25
  Hur kunde du tolka TA så fel denna gång?
 • Hej Johan!
  Jag håller med dig, att ta hem vinsten precis under kanal-taket visade sig vara för tidigt denna gång! Trading är svårt!
  (Per, tasajten.se)

  23 maj 2016 15:32:59

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln