24 maj/ Fingerprint i stigande trend - men är oddsen rätt för ett swing-trading bet?

Fingerprint i stigande trend, men inte rätt odds för ett swing-trading bet - just nu (diagram källa: Infront) Fingerprint i stigande trend, men inte rätt odds för ett swing-trading bet - just nu (diagram källa: Infront)

Per Stolt, daytrader / tasajten.se

Fingerprint fortsatte vidare upp genom det fallande kanaltaket, efter att bolaget meddelat att man splittar aktien 5:1 och bemyndigas att återköpa upp till 10 % av stocken.

Idag testade Fingerprint 580 kr-nivån (högst idag 581 kr), och på denna psykologiskt viktiga nivå kom nya säljare in. Oftast studsar aktier på jämna tal som 100, 200, 300 kr osv, men 80-nivåerna är minst lika viktiga (dvs 180,280,380 osv).
Titta i många olika diagram och bedöm själv!

Vi som sysslar med swing-trading är dock flat (enligt tidigare finansbloggar) och missade denna uppgång, då vi gick ur precis under kanaltaket. Att RSI-kurvan fortsätter att stiga är positivt men den börjar nu närma sig 70, samtidigt som vi ser en tendens till avmattning.

Vad säger då den tekniska analysen:
Den underliggande trenden är upp, och sannolikheten är något högre för uppgång, men oddsen är inte tillräckligt goda för ett bet. Aktien har dessutom redan färdats 120 kr och en vilopaus kommer allt närmare. Vi inväntar helt enkelt en ny köpsignal. 

Rekommenderad läsning för dig som vill läsa mer om börs och teknisk analys:
-Därför faller H&M, samt senaste läget för en Brexit (finansbloggen 21 maj)
-Oljan nådde sin lilla målkurs - detta gäller nu! (23 maj)

För dig som vill ha exponering mot aktier kan tasajten rekommendera
CMC Markets CFD:s med låga och fördelaktiga spreadar för aktier!
Riskvarning: Förluster kan överstiga insättningar.

VILL DU HA ETT MAIL NÄR NÄSTA FINANSBLOGG PUBLICERAS?
Om du är intresserad av teknisk analys, och om du vill ha ett mail nästa gång en ny finansblogg publiceras, klicka här för att registrera din e-mail adress!
 


 

Etiketter: fingerprint

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln