26 maj/ Fingerprint uppe vid det psykologiska motståndet på 580 kr - är det läge för ett köp?

Fingerprint tvekar uppe vid psykologiska motståndet på 580 kr-nivån (diagram källa: Infront) Fingerprint tvekar uppe vid psykologiska motståndet på 580 kr-nivån (diagram källa: Infront)

Per Stolt, daytrader / tasajten.se

Fingerprint befinner sig i en positiv trend, och på längre sikt skall aktien upp till 1000 kr-nivån (detta är lika säkert som amen i kyrkan). Vägen upp dit är dock inte lika självklar. Dessutom är en split 5:1 på väg.

Låt oss se hur den tekniska analysen ser ut på kortare sikt:
Fingerprint tvekar uppenbarligen uppe vid den psykologiska 580 kr-nivån. RSI-kurvan stiger, men vi kan se en tendens till en utplaning. Innebörden av detta är att sannolikheten är något högre för fortsatt uppgång, men fortfarande inte tillräckligt hög för ett bet. Framför allt då vi inte har något positivt momentum på plats (aktien har trots allt legat mer eller mindre still i tre dagar), men inte heller någon fördelaktig exit. Fingerprint kan lätt falla ned till 550 kr utan att den lätt positiva utsagan skulle slås sönder, och detta innebär att vi hamnar i en svårbedömd situation om så sker, och vi är lång. 

Tänk efter:
Okej vi köper Fingerprint på 578 kr. Priset faller ned till 550 kr och det fallande kanaltaket. Vi är långa och har en orealiserad förlust om -4,8 % samtidigt som den positiva utsagan fortfarande står. hur agerar vi nu? Vi har redan passerat -2 % regeln, om en maximal förlust om 2 procent på någon enskilt affärsidé. Och hur agerar vi om aktien stiger 5 kronor och RSI når 70? hur ser vår riskprofil ut? Vad kan vi vinna? Hur mycket kan vi förlora? hur stor är risken att vi klantar till det?


Den strategiska swing-tradern har förstås inte rätt odds att initiera ett nytt bet på denna nivå.
Att stå på sidan och avvakta det "optimala köpläget" är kanske den mest underskattade strategin av dem alla!

Rekommenderad läsning för dig som vill läsa mer om börs och teknisk analys:
-Detta blir årets aktie 2016 (27 dec 2015)

För dig som vill ha exponering mot aktier kan tasajten rekommendera
CMC Markets CFD:s med låga och fördelaktiga spreadar för aktier!
Riskvarning: Förluster kan överstiga insättningar.

VILL DU HA ETT MAIL NÄR NÄSTA FINANSBLOGG PUBLICERAS?
Om du är intresserad av teknisk analys, och om du vill ha ett mail nästa gång en ny finansblogg publiceras, klicka här för att registrera din e-mail adress!

 

Etiketter: fingerprint

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln