2 juni/ Fingerprint bjuder på berg-och-dalbana - så ser den tekniska analysen ut nu!

Per Stolt, daytrader / tasajten.se

Det blev full fart i Fingerprint igår. Både på uppsidan och nedsidan. Detta är den bästa aktien att både daytrada och swing-trada i. Inte bara därför att aktien rör sig mycket, utan också för att aktien lär oss mer om trading på en dag, än Telia gör på en livstid!

Därmed inte sagt att det finns utrymme till att sitta och sova. Aldrig har riskhantering varit viktigare.

Låt oss följa upp gårdagens otroliga kast!
 

Fingerprint rusade igår - och aktien signalerade för rally - men glädjen blev endast +3,5 % därefter vände priset ned (diagram källa: Infront) Fingerprint rusade igår - och aktien signalerade för rally - men glädjen blev endast +3,5 % därefter vände priset ned (diagram källa: Infront)

Vi fick en köpsignal kring 109,40-109,70 kr, vilket framgick av gårdagens finansblogg,
men eftersom RSI-kurvan fortfarande var i fallande riktning var den mest logiska inköpsstrategin att bygga positionen i stigande pris. Stiger inte priset, ja då har vi liten volym på. Verkligheten blev kursrally raka vägen upp till 114,60 kr, och för den aggressive daytradern fanns potential till +3,5 % på en dag. 

Musten gick dock ur köparna och priset vände brant ned. Som tur var hade vi dock en fördelaktigt snitt, nere vid 110,70 kr. Att låta inköpta aktier falla ned under denna nivå efter att priset rusat upp +3,5 % är i vanlig ordning knappast lämpligt. Att placera stop-lossen under första entryn är också ett vettigt beslut.

 

Fingerprint nere vid stöd (diagram källa: Infront) Fingerprint nere vid stöd (diagram källa: Infront)

Idag meddelar bolaget att VDn avgår samtidigt som de underströk att satsningen på "vertikal-branscher" fortsätter. Detta skall inte komma som någon överraskning. Bolagets tillväxt finns som tidigare diskuterats utanför smartphones-sektorn. Fingerprint kommer inte heller att köpa tillbaka några aktier, då de kommer behöva alla pengar de kan komma över för att finansiera sin expansion. 

Kommer då aktien nå 1000 kr på sikt? (efter split 200 kr)
-Har påven lustig mössa?

Hur ser då den tekniska analysen ut ur det kortare perspektivet?
Fingerprint faller nu ned till det stigande stödet. RSI-kurvan faller och detta är ett negativt tecken. Den underliggande trenden är dock positiv, och därmed så är den sammantagna analysen neutral. Den aktive tradern är flat. Vi inväntar en ny saftig köpsignal!Rekommenderad läsning för dig som vill läsa mer om börs och teknisk analys:
-Därför faller H&M!

VILL DU HA ETT MAIL NÄR NÄSTA FINANSBLOGG PUBLICERAS?
Om du är intresserad av teknisk analys, och om du vill ha ett mail nästa gång en ny finansblogg publiceras, klicka här för att registrera din e-mail adress! 

Etiketter: fingerprint

Kommentera gärna:

 • Vad baserar du detta om inställda återkö • 2 juni 2016 11:11:08
  Vad baserar du detta om inställda återköp på?
 • Svar: Logik
  Om bolaget skall växa lär de behöva cash?
  (Per, tasajten.se)

  2 juni 2016 13:46:53

 • Återköp? • 2 juni 2016 10:58:15
  Hej.
  Att det inte blir några återköp, är det spekulation eller var kommer infon ifrån? Jag har inte sett något om det.
  Mvh
 • ren spekulation
  (Per, tasajten.se)

  2 juni 2016 13:44:50

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln