7 juni/ Fingerprint nere vid stöd - kan aktien studsa upp?

Fingerprit nere vid stöd och visst finns det sannolikhet för ett studs, men någon köpsignal finns inte på plats (diagram källa: Infront) Fingerprit nere vid stöd och visst finns det sannolikhet för ett studs, men någon köpsignal finns inte på plats (diagram källa: Infront)

Per Stolt, daytrader / tasajten.se

Man leker inte med RSI.

Fingerprint finner stöd nere vid det alternativa platåstödet (blå linje). Samtidigt passar RSI på att visa en tendes att vilja vända upp. Själva RSI-värdet befinner sig dock på 39 och har fortfarande inte varit nere och testat 30-gränsen. Detta faktum komplicerar saken, då risken finns att aktien måste få en stänkare på nedsidan, eller en urblåsning om man så vill. Alla "svaga händer" måste ju få en chans att sälja sina aktier för billigt under 88-90 kr-nivån. 

I vår finansblogg från i fredags diskuterade vi VD-bytet, för att läsa mer om detta, klicka här.

Den strategiske swing-tradern är enligt anvisningarna flat, och väntar tålmodigt på ett läge där aktien utlöser en tydlig köpsignal, med hög sannolikhet att komma ut som vinnare över tiden. 
Tänk så här: Om jag tar denna trade 1000 gånger, har jag sannolikt mer pengar efteråt än innan jag startade? Om du inte kan svara på frågan är, din tradingidé förstås fel (eftersom att även om vi kommer ut som vinnare, så vet vi ju fortfarande inte om vinsten var ett resultat av tur eller skicklighet).

Nåväl, rent konkret kan man säga så här. Sannolikheten för en upprekyl är marginellt högre 50-55 %, men detta räcker inte för ett bet. Framför allt då trenden är negativ. Vi inväntar helt enkelt en saftig köpsignal, som ännu inte är på plats.


Rekommenderad läsning för dig som vill läsa mer om börs och teknisk analys:
-Börjar H&M bli billig?
-Eftertänksamhetens kranka blekhet – en Börskrönika om veckan som gick


VILL DU HA ETT MAIL NÄR NÄSTA FINANSBLOGG PUBLICERAS?
Om du är intresserad av teknisk analys, och om du vill ha ett mail nästa gång en ny finansblogg publiceras, klicka här för att registrera din e-mail adress!
 

Etiketter: fingerprint

Kommentera gärna:

 • Joakim • 7 juni 2016 11:42:24
  Hur långt under 88 befarar du att den kan falla?
 • Hej Joakim,

  Just nu är det tekniska analysen neutral/ lätt negativ som jag ser det (och det finns ingen köpsignal finns på plats).
  Därför skulle man kunna säaga att det egetigen inte spelar någon roll hur långt aktien kanske kommer att falla. Förr eller senare kommer aktien att få en köpsignal, då blir det intressant.

  (Per, tasajten.se)

  8 juni 2016 12:13:31

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln