8 juni/ Fingerprint klarade inte stiga upp över 100 kr-nivån, innebär detta en säljsignal? 

FIngerprint klarar inte klättra upp över 100 kr-nivån just nu (diagram källa: Infront) FIngerprint klarar inte klättra upp över 100 kr-nivån just nu (diagram källa: Infront)

Per Stolt, daytrader / tasajten.se

Fingerprint testade 100 kr-nivån igår, men en högsta betalkurs på 99,55 kr.

När vi tittade till aktien i gårdagens finansblogg handlades den till 97,10 kr. Vi konstaterade då att ingen köpsignal var på plats. 

Ur det tekniska perspektivet handlas Fingerprint allt jämt under det långsiktiga kanalgolvet, men fortfarande ovanför platå-kanalens stöd (blå stödlinje). RSI-kurvan befinner sig på låg nivå, men precis som vi diskuterade här om dan, då har RSI fortfarande inte varit nere och hälsat på under 30, och detta innebär att aktien kanske har en utflykt kvar att göra (dvs en stänkare nedåt).

Den tekniska analysen är neutral/ lätt negativ, och det finns inte odds för något bet nu heller.
Nästa stöd finns nere vid 88-92 kr, och det något mer, mest sannolika scenariot är att aktien glider ned hit för någon typ av test.

Rekommenderad läsning för dig som vill läsa mer om börs och teknisk analys:
-Den långsiktiga målkursen för oljan!


VILL DU HA ETT MAIL NÄR NÄSTA FINANSBLOGG PUBLICERAS?
Om du är intresserad av teknisk analys, och om du vill ha ett mail nästa gång en ny finansblogg publiceras, klicka här för att registrera din e-mail adress!

Etiketter: fingerprint

Kommentera gärna:

 • Joakim • 8 juni 2016 16:55:11
  Men jag antar ändå att det inte är helt osannolikt om bara RSI faller och sedan drar med sig aktien upp? Kanske inte det mest sannolika, men antagligen inte heller helt uteslutet.
 • Joakim • 8 juni 2016 15:42:00
  Nu är det jämnt i matchen, spännande!
 • Det optimala vore förstås om aktien föll ned och drog med sig RSI under 30, och därefter tvärtvände upp - då kan det absolut bli aktuellt med en köpsignal! Vi får se, just nu fortsätter vi att stå på sidan och titta på.
  (Per, tasajten.se)

  8 juni 2016 15:58:00

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln