10 juni/ Fingerprint faller - så långt ned skall aktien!

Man leker inte med RSI, Fingerprint vände ned då RSI nådde 70 (diagram källa: Infront) Man leker inte med RSI, Fingerprint vände ned då RSI nådde 70 (diagram källa: Infront)

Per Stolt, daytrader / tasajten.se

Fingerprint faller trots positiva nyheter idag (se Fingerprints hemsida) om att bolagets biometrikort finns med i Sharps flaggskepps telefoner "AQUOS ZETA SH-04H" och "AQUOS Xx3". Nu är dock inte Sharp ett av jordklotets vassaste  märken, och tydligen inte heller deras produkt namn heller? Tänk själv (inne i butiken):
-Hej, vad kan jag hjälpa till med?
-Hej jag tänkte bara fråga om ni har Sharps smartphone Aqua Park S3... eller vad det nu hette?
-Eh...den tror jag inte vi har.


Bolaget meddelar att man påbörjat återköp av sina egna aktier. Förra fredagen köpte man tydligen (enligt bolagets hemsida) 205.000 st aktier till 95, 87 kr. Detta skall förstås ses som en mer "symbolisk åtgärd". Detta motsvarar 19,6 miljoner kronor, och skall sättas i relation till bolagets intäktsprognos kring 6.500-8.500 miljoner kronor.  

Fingerprint har inget utrymme att återköpa någon större volym aktier överhuvudtaget om man vill kunna fortsätta att expandera. Rent teoretiskt har man bemyndigats att återköpa upp till 10% av stocken (10 % av bolaget motsvarar just nu cirka 3.000 mkr).

Nåväl, låt oss de vad den tekniska analysen sa sist, i gårdagens finansblogg:
Rent tekniskt handlas Fingerprint nere vid platå-stödet (blå linje), men samtidigt även under det långsiktiga stödet (svart linje), och detta gör den tekniska analysen lätt negativ.

Och hur ser då den tekniska analysen ut nu?
RSI-kurvan faller allt jämt sedan nedgången startade uppe vid 70-gränsen. Efter en liten buckla vid 40-gränsen faller nu återigen RSI-värdet och detta bekräftar den negativt tiltade tekniska analysen. Aktien lär knappast orka vända upp innan RSI når 30. 

 

Fingerprint på väg ned viktiga stöd (diagram källa: Infront) Fingerprint på väg ned viktiga stöd (diagram källa: Infront)

Hur långt Fingerprint kan falla spelar förstås ingen roll för oss, eftersom vi inte har några aktier. Låt oss dock för sakens skull se efter var de viktiga stödområdena finns. 
I diagrammet till höger finner vi två viktiga stöd på 85,50 kr samt 92,10 kr. 

Det mest sannolika scenariot är att Fingerprint gör en stänkare ned under minst ett av dessa, för att röka ut svaga händer. Därefter kan vi försöka finna en köpsignal. Just nu är det för tidigt att prata om en "köpsignal". Vi köper som bekant aldrig något som faller. 


Rekommenderad läsning för dig som vill läsa mer om börs och teknisk analys:
-Oljan nådde sitt målområde $52-55, vad gäller nu (10 juni 2016)


VILL DU HA ETT MAIL NÄR NÄSTA FINANSBLOGG PUBLICERAS?
Om du är intresserad av teknisk analys, och om du vill ha ett mail nästa gång en ny finansblogg publiceras, klicka här för att registrera din e-mail adress!

DELA - berätta för dina vänner om denna finansblogg! - med ett enda knapptryck! DELA - berätta för dina vänner om denna finansblogg! - med ett enda knapptryck!

DELA - berätta för dina vänner om denna finansblogg!
- med ett enda knapptryck!

Jag är ytterst tacksam om du vill dela denna finansblogg med dina vänner på facebook, LinkedIn och på mail. Använd gärna de små ikonerna högst upp (precis ovanför kursdiagrammen) för att "dela" denna sida med ett enda knapptryck!

Etiketter: fingerprint

Kommentera gärna:

 • Bertil • 11 juni 2016 09:25:18
  Haha TA TramsAnalys
 • Jimmy • 11 juni 2016 00:38:16
  Fast nu har du nog otur när du tänkte. De har köpt 205k aktier varje dag nu i en vecka å ser ut att fortsätta. De har väldigt råd med att köpa 10% i den här takten de handlar nu, kassan fylls på regält varje kvartal framöver, blir tom miljarder över. Står förmodligen inte på förräns deras återköpspengar har dubblats också..de är pengar man investerar i bolaget om man vill. De blir win win win :-)
 • Återköp • 10 juni 2016 16:05:32
  FPC har köpt 205k (20m kr) 3 dagar i rad, och 208k fjärde dagen. Idag ligger förnärvarande SHB på nettoköp om 215k så tror det är säkert att anta ännu en dag i raden med fler än 200k återköpta aktier.

  http://www.nasdaqomx.com/transactions/markets/nordic/corporate-actions/stockholm/repurchases-of-own-shares
 • Tack för info!
  Rent tekniskt spelar det ingen roll. Fundamentalt sett är det mycket dåligt att bolaget spenderar sin likviditet på "marknadsföring". Om bolaget inte växer är bolaget enormt övervärderat som jag ser det. Nu växer dock bolaget, och dessa återköp är bara en parentes.
  (Per, tasajten.se)

  10 juni 2016 16:13:05

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln