13 juni/ Fingerprint faller - är återköp av aktier bra eller dåligt för bolaget?

De tekniska indikatorerna pekade på en nedgång genom stödet på 92,10 kr (diagram källa: Infront) De tekniska indikatorerna pekade på en nedgång genom stödet på 92,10 kr (diagram källa: Infront)

Per Stolt, daytrader / tasajten.se

I den senaste finansbloggen från i fredags (10 juni) fastslogs att den tekniska analysen var negativ, och att aktien var på väg ned i en stänkare genom stödet på 92,10 kr, med potential för en test av 85,50 kr.

Marknaden håller just nu på att röka ut svaga händer. Aktien faller men närmar sig en upprekyl då RSI-kurvan nästan nått 30-gränsern. Problemet är bara att säljarna är i majoritet och det finns inget som säger att utrökningen inte kan fortsätta. Därtill kommer risken för att marknaden omvärderar Fingerprint och sätter ned den rejält. Därmed inte sagt att så kommer att bli fallet, men allt kan hända. 

Bolaget håller just nu på med sitt återköpsprogram, men för varje aktie de köper så skall aktien värderas ned. Därför att:
1: Om bolaget skall expandera och i framtiden behöver göra en nyemission, vad är då fördelen med att köpa aktier i dag till aktuell börskurs säg 90-100 kr, bara för att senare genomför en nyemission och sälja dessa tillbaka till marknaden till ett lägre pris (låt säga en nyemission till 60-80 kr/per aktie)?  

2: Bolagets värdering styrs endast av framtida förhoppningar om en expanderande tillväxt, och för varje aktie som Fingerprint återköper sjunker sannolikheten för att denna tillväxt skall infrias, eftersom tillväxtens sannolikhet är en funktion delvis av mängden "cash" bolaget förfogar över.
Men bolaget kan expandera utan mer kapital! var det någon som sa. Allt är möjligt, men det som styr priset är vad det stora placerarna anser (och de anser att bolag som vill expandera behöver cash) och deras excelark och värderingsmodeller bestämmer.


Som tur är uppgår dessa återköpsbelopp än så länge till mycket små mängder.

Sannolikheten för en upprekyl inom 0-2 dagar är dock relativt hög, 50 %!
-Men det går väl inte att handla på!

Rätt svar! Och just därför fortsätter den strategiske tradern att stå på sidan, för att tålmodigt invänta en tydlig köpsignal, där oddsen ger denne en "edge". En fördel, och en hög sannolikhet att komma ut som vinnare efter 1000 likadana bets (läs håll ned tradingvolymerna och satsa linjärt, samma "belopp", per unit, varje gång).


Rekommenderad läsning för dig som vill läsa mer om börs och teknisk analys:
-Eftertänksamhetens kranka blekhet – en Börskrönika om veckan som gick

VILL DU HA ETT MAIL NÄR NÄSTA FINANSBLOGG PUBLICERAS?
Om du är intresserad av teknisk analys, och om du vill ha ett mail nästa gång en ny finansblogg publiceras, klicka här för att registrera din e-mail adress!

DELA - berätta för dina vänner om denna finansblogg! - med ett enda knapptryck! DELA - berätta för dina vänner om denna finansblogg! - med ett enda knapptryck!

DELA - berätta för dina vänner om denna finansblogg!
- med ett enda knapptryck!

Jag är ytterst tacksam om du vill dela denna finansblogg med dina vänner på facebook, LinkedIn och på mail. Använd gärna de små ikonerna högst upp (precis ovanför kursdiagrammen) för att "dela" denna sida med ett enda knapptryck!

Etiketter: fingerprint

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln