15 juni/ Fingerprint rekylerar upp kraftigt - har vi en köpsignal på plats?

Urblåsningen tog Fingerprint -33,85 % lägre till slut (78,65 kr), diagram källa: Infront Urblåsningen tog Fingerprint -33,85 % lägre till slut (78,65 kr), diagram källa: Infront

Per Stolt, daytrader / tasajten.se

Man leker inte med RSI.  Den urblåsning den tekniska analysen hade varnat för blev till verklighet denna gång. I tidigare finansbloggar om Fingerprint kunde vi läsa om dessa:

"...aktien lär knappast orka vända upp innan RSI når 30" (från den 10 juni på 93,10 kr)

"...då risken finns att aktien måste få en stänkare på nedsidan, eller en urblåsning om man så vill. Alla "svaga händer" måste ju få en chans att sälja sina aktier för billigt under 88-90 kr-nivån. " (från den 7 juni på 97,10 kr)

Fingerprint föll raka vägen -33,85 % från 118,90 kr ned till 78,65 kr, och detta i samband med att RSI vände ned från 70 för att testa 30. Detta innebär att alla instrument med 3x hävstång blev nästan exakt värdelösa. 3 x -33,85 % = -101 %

RSI-kurvan nådde 30-gränsen (27) och idag kommer upprekylen. Den fråga vi alla ställer oss nu är förstås - har vi en köpsignal på plats?
 

Är trenden upp eller ned i Fingerprint? (diagram källa: Infront) Är trenden upp eller ned i Fingerprint? (diagram källa: Infront)

Den tekniska analysen härifrån:
Om vi granskar diagrammet till höger där vi mer tydligt kan se Fingerprints stöd, så kan vi tydligt se att aktien fortfarande handlas under 92,10 kr-stödet, och dessutom i negativ trend. Vändningen i RSI markerar dock tydligt ett möjligt försök att vända upp.

Därmed pekar de tekniska indikatorerna åt olika håll, och detta är knappast någon "tydlig" köpsignal. Nedgången är per definition över, ur ett statistiskt perspektiv, det vill säga sannolikhet är 50 % fortsatt nedgång. Det finns sålunda ingen edge i att spekulera i fallande pris (därmed inte sagt att aktien inte kommer att falla), men inte heller i stigande pris.

Trading i en momentum-aktie som Fingerprint kräver en positiv underliggande trend och en köpsignal i trendens riktning. Dessa kriterier är helt enkelt inte på plats just nu och vi måste fortsätta att avvakta med vårt bet.


VILL DU HA ETT MAIL NÄR NÄSTA FINANSBLOGG PUBLICERAS?
Om du är intresserad av teknisk analys, och om du vill ha ett mail nästa gång en ny finansblogg publiceras, klicka här för att registrera din e-mail adress!

Etiketter: fingerprint

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln