22 juni/ Fingerprint - men var finns köpsignalen?

Undvik aktier att köpa aktier som faller - då är ju säljarna i majoritet (diagram källa: Infront) Undvik aktier att köpa aktier som faller - då är ju säljarna i majoritet (diagram källa: Infront)

Per Stolt, daytrader / tasajten.se

Fingerprint stöter på patrull uppe vid 85,50 kr.
I gårdagens finansblogg om kunde vi dock konstatera att trenden var/är ned och att någon köpsignal inte fanns på plats.

Visst skulle det vara någon typ av styrke-tecken om aktien orkar bryta upp över 85,50 kr, men någon köpsignal är det fortfarande inte.

Fingerprint föll ned från den psykologiska 118 kr-nivån, och fann härefter stöd vid ett annat psykologiskt stöd. Det på 78-80 kr-nivån, och härifrån startade en upprekyl.

Vi kan dock konstatera att Fingerprint än så länge inte en lyckats formera en "högre lokal-topp", och detta är ett svaghetstecken. Den tekniska analysen är därför lätt negativ just nu, och detta trots att RSI-kurvan varit nere under 30 och vänt upp. 

Den strategiska swing-tradern har hållit borta från Fingerprint, men framme framför dumburken.
Och sett eländet! Stämde det verkligen, det där med att Sverige inte hade ett enda skott på mål?
Strunt samma vem bryr sig om fotboll?

För att det skall kunna bli en köpsignal måste nu Fingerprint bygga upp en ny bas-formation av något slag. Ett exempel på en bas-formation är en platå, eller en topp eller ett sidlänges-spann.

Nästa stöd finns först nere vid 63 kr-nivån. Sannolikheten för en test av denna nivå är fortfarande okänd. Det gör inget, vi ska ändå invänta en tydlig köpsignal innan vi agerar. Varför köpa aktier då priset faller, då är ju säljarna på plats och i majoritet.


 

Missa inte sommarens Trading-bok! FÖRKÖP min bok redan idag och säkra ett exemplar! Missa inte sommarens Trading-bok! FÖRKÖP min bok redan idag och säkra ett exemplar!

Passa nu på att förköpa Sommarens Tradingbok innan den tar slut!
I denna bok har jag skrivit ned 21 års erfarenheter av Börs, teknisk analys och trading!
Publiceras i begränsad upplaga: 400 ex.

-Om du vill ha ett av dessa exempelar, gör ditt förköp här!
 

Etiketter: fingerprint

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln