28 juni/ Fingerprint får se sjunkande multipel-värdering - vad innebär det?

Aktien faller just nu på generell sänkning av multipelvärdering (diagram källa: Infront) Aktien faller just nu på generell sänkning av multipelvärdering (diagram källa: Infront)

Per Stolt, daytrader / tasajten.se

Fingerprint föll ned till 73,75 kr i den allmänna baissen igår. Idag rekylerar aktien upp +3,83 % och åter-testar stöd/motståndsnivån på 77,25 kr.

Ur det tekniska perspektivet betyder detta ingenting just nu. Aktien är fortfarande inne i en säljsignal sedan 85,50 kr-nivån bröts.

Om vi tittar på RSI-kurvan kan vi se att denna fortsätter sin kräftgång nere vid 30-gränsen, men utan att trigga några större aktörer (till att köpa).

Ur det fundamentala perspektivet måste nu alla "multiplar" ned eftersom britternas utträde (Brexit) skapar en risk/sannolikhet att "något" händer. Detta något behöver inte nödvändigtvis vara något dåligt, men marknaden måste ända höja riskpremien för att äga aktier (priset måste ned). 

Man kan också se det så här:
En dag skickade Gud ett meddelande till människorna på jorden (via en gigantisk megafon, tror inte han har uppfunnit iPhone ännu?):
-Människor, glöm BREXIT! nästa torsdag kommer någonting OTROLIGT STORT att hända! OTROOOOOOOOOOOLIGT STOOOOOOOOOORT!!!

Gud, talar de facto inte om huruvida det är något positivt eller negativt som kommer att hända.
Alla försäkringsbolag måste dock "reagera" i alla fall, och du som är chef för försäkringsbolaget "LORD OF THE BAISSE AB", meddelar på nästkommande morgonmöte att;
-Alla försäkringar som vi nu tar på oss, kostar +25 % mer!

På samma vis måste nu förvaltarna sänka sin acceptans (efter Brexit) för att köpa aktier med "höga multiplar" (hög värdering), eftersom de vet att Brexit kan "påverka" ekonomin (detta trots att de inte har en aning om huruvida saken kommer att påverka världsekonomin positivt, negativt eller inte alls). Bolagen med de högsta multiplarna slaktas förstås först och hårdast (tillsammans med branschspecifika bolag). Ugh.

Detta spelar dock ingen roll alls för oss, eftersom vi inte har några aktier i Fingerprint just nu.
Rent konkret, så fortsätter vi att stå på sidan och titta på. Den nedgång vi nu ser i aktien kommer att skapa ett mycket fördelaktigt köpläge på sikt (som dock ännu inte är på plats)!

 

I denna bok får du lära dig UBÅTS-TRADING, samt varför denna trading-strategi är så fördelaktig! FÖRKÖP boken redan idag innan upplagan tar slut! I denna bok får du lära dig UBÅTS-TRADING, samt varför denna trading-strategi är så fördelaktig! FÖRKÖP boken redan idag innan upplagan tar slut!

Missa inte:
Lär dig leva på Daytrading - FÖRKÖP min nya tradingbok!

Ta del av 21 års erfarenhet från börs, trading och teknisk analys! Släpps nu i sommar! 
-Köp här!

I denna bok får du bland annat lära dig:
+Hur du tänker och agerar som en professionell trader.
+Hur man tolkar tekniska formationer
+Hur man framgångsikt placerar sin stop-loss
+samt UBÅTS-TRADING !

Beställ din bok omedelbart och säkerställ ditt exemplar!
Pris: totalt 530 kr (430 kr + 100 kr för porto m.m) 
-FÖRKÖP ditt ex här!


 

Etiketter: fingerprint

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln