9 juli/ Eftertänksamhetens kranka blekhet – en Börskrönika om veckan som gick!

Säljsignalen i OMX kom då 1310 föll. Signalen om att stänga de korta positionerna på på 1285 (diagram källa: Infront) Säljsignalen i OMX kom då 1310 föll. Signalen om att stänga de korta positionerna på på 1285 (diagram källa: Infront)

Per Stolt, daytrader / tasajten.se

Det blev ännu en trendlös vecka i Stockholm, men det saknades inte möjligheter att tjäna pengar på trading.

OMX utlöste exempelvis en tydlig säljsignal då 1310 föll, och denna indikerade på en nedgång till 1270-1280 i första hand. Verkligheten blev en nedgång till 1275,23, och efter en upprekyl till 1285 stod det klart att rätt tradingbeslut utifrån de tekniska indikatorerna var att stänga alla korta positioner. Detta gav tasajtens abonnenter en vinst om cirka 30-35 punkter efter courtage, spread och sedvanligt fummel. För den som missade tasajtens analyser, finns dessa att läsa i efterhand under en begränsad period:
-Klicka här för att läsa veckans analyser! 

I dessa analyser framgår även att OMX hade signalerat för en upprekyl till 1305, och med facit i bakfickan, kan vi nu konstatera att även denna infriades med råge. 

Happy das are here! USA nära nytt all-time-high och London på väg mot sitt! (diagram källa: Infront) Happy das are here! USA nära nytt all-time-high och London på väg mot sitt! (diagram källa: Infront)

Men Brexit då?

Ja, vem bryr sig! Så verkar marknaden resonera, även denna vecka, och med rätta! Om börsernas aggregerade värde avspeglas av aktiebolagens intjäningsförmåga, som i sin tur styrs av människorna på jordklotets totala efterfråga på varor och tjänster - varför skulle den förändras bara för att Storbritannien vill styra sitt land själv, och inte låta politikerna i Bryssel göra det?

Nåväl, i USA kunde man inte strunta mer i denna chimär. I går rapporterades en dundersiffra för den amerikanska ekonomin som visade på +287.000 nya jobb. Detta var betydligt högre än den förväntade siffran om +173.000. Samtidigt kom jultomten med mer julklappar och berättade att arbetslösheten stigit till 4,9 % från 4,7 %, högre än väntade 4,8 %. Den amerikanska börsen svarade med att stiga upp till 2130. Nu är det inte ens en ankfjärt kvar till ett nytt all-time-high (2134) i USA.

Även i London är det glada miner, där
FTSE-100 är på väg upp mot ett nytt all-time-high inom kort! Det där med Brexit kanske inte var så dåligt i alla fall? Svaret beror som vanligt på vem du frågar! och frågar du den globala ekonomin så har den svarat! Nästan ett nytt All-time-high i USA! London på väg mot ett!
 

OMX mådde sin negativa målkurs 1247 efter brexit och studsade därefter upp! (diagram källa: Infront) OMX mådde sin negativa målkurs 1247 efter brexit och studsade därefter upp! (diagram källa: Infront)

Så tillbaka till hemmavid. I Stockholm finner vi ett OMX som faller med stigande risker för de svenska bankerna och ett H&M med avtagande tillväxt och sjunkande multipel-värdering.

Den tekniska analysen pekade på en test av 1247 och denna fick vi se dagen efter britternas utträde.  Nu gäller nya tekniska tolkningar, och framför allt en kommande ny rapportperiod Q2. Precis när alla är på semester!

De bästa beslut du kan göra just nu är:
1) Teckna ett abonnemang hos tasajten och få tillgång till tydlig och träffsäker teknisk analys - du är äger väl inte aktier då OMX befinner sig i en säljsignal?
-För att teckna ett abonnemang, klicka här!

2) FÖRKÖP min nya bok om hur du lär dig att agera och tänka rätt - hur du skapar en tradingstrategi som i slutända förväntas ge dig en vinst! Om Du respekterar oddsen - så respekterar oddsen Dig! Det du behöver förstå och lära dig finns i denna bok. Missa inte denna, då den endast trycks i begränsad upplaga (400 ex), som nu är på väg att ta slut. 
-Om du vill förköpa boken, klicka här! Endast 630 kr (boken 530 kr + frakt 100 kr)

 

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln