16 juli/ Eftertänksamhetens kranka blekhet – en Börskrönika om veckan som gick!

Först ut i rapprtfloden var SEB och Getinge (diagram källa: Infront) Först ut i rapprtfloden var SEB och Getinge (diagram källa: Infront)

Per Stolt, daytrader / tasajten.se

Så körde ännu en rapport period igång, och denna gång var det SEB och Getinge som var först upp till slaktbänken.

SEB:s rapport var resultatmässigt starkare än väntat, men bolagets kärn-intäkter kom in som väntan, och detta var sammantaget goda nyheter för banken, efter som marknaden var orolig för någon oväntad kalldusch. 

Aktien studsade upp, men enligt den tekniska analysen så är trenden fortfarande negativ, och kanske var det det just detta som gjorde att aktien inte steg mer än några kronor under torsdagen + fredagen.

För Getinge fick vi se det omvända förloppet. Bolaget släppte en allt annat än pigg rapport, men här pekar den tekniska analysen i stället på en "kil-formation", och denna bryter enligt den tekniska analysens skolbok ut i motsatt riktning till kilens rörelse, på sikt (dvs upp i detta fall), och kanske var det detta faktum som hjälpte till att bromsa fallet för Getinge. 

För dig som vill lära dig mer om teknisk analys och om hur man livnär sig på sin trading, kan jag rekommendera min kommande Daytrading bok som släpps alldeles strax (augusti) där du får lära dig hur man blir en vinnande trader med hjälp av teknisk analys som beslutsunderlag.
-Jag vill sluta förlora pengar då aktier går ned. Berätta mer om denna Tradingbok som också handlar om teknisk analys! Jag klicka här för att läsa mer!

 

När får H&M sin köpsignal? När får H&M sin köpsignal?
Under fredagen passade börsens flaggskepp H&M på att redovisa juni månads försäljningsökning.

Försäljningen steg med +8 % under juni månad, och detta ger totalt (än så länge) en försäljningsökning om +7,2 %.

Inbromsningen av försäljningstillväxten ser därmed ut att ha stannat upp, men självklar oroar det att bolaget ökade sitt varulager med +29 % enligt H&M Q2 den 22 juni.

Aktien kommer nu att försöka bryta upp tillbaka in i den positiva trenden, och för dig som är intresserad av teknisk analys kan jag rekommendera tasajtens marknadsbrev, som kostar mindre än en kopp kaffe per dag:
-Jag vill följa med och veta vad som händer på marknaden, och inte sitta som ett fån när något händer. Jag vill läsa mer om tasajtens tydliga och träffsäkra abonnemang och klickar här!

 
SHB och ATCO gjorde ingen besviken (diagram källa: Infront) SHB och ATCO gjorde ingen besviken (diagram källa: Infront)
Därefter var det dags för nästa bank (SHB) och periodens första verkstadsbolag, Atlas Copco att visa vad de var stolta över.

SHB levererade ett resultat över marknads förväntning och likaså Atlas Copco. Exakta siffror, datum och tider finner du i tabellen allra längst ned i denna finansblogg.

SHB testade det långsiktiga stödet efter brexit men här fanns köpare. Aktien är dock tekniskt neutral.

För Atlas Copcos del var det bara att fortsätta vidare upp efter den köpsignal som aktien utlöste då 224,20 kr bröts.

 
Teknisk styrka på börsen, med igår låste vi in vinst på upp till halva possen (diagram källa: Infront) Teknisk styrka på börsen, med igår låste vi in vinst på upp till halva possen (diagram källa: Infront)

Avslutningsvis tittar vi på hur OMX utvecklas under den gångna veckan, och vi kan konstatera att marknaden varit stark, allt sedan OMX bröt upp ur den neutrala zonen och upp över 1346.

OMX har dock ännu inte nått sin tekniska målkurs på 1380, men det spelar ingen roll. I går gick rekommendation ut om att stänga, och låsa in vinst, på upp till 50 % av sin långa position.

På måndag fortsätter verkstaden att visa sina kort. Då släpper ALFA och SAND sina kvartalsrapporter!


Några av alternativ just nu:
-Köp ett abonnemang!
-Förköp min Daytradingbok!
-Registrera din e-post adress, så du får ett mail nästa gång en finansblogg publiceras här!

 

Q2 2016 har kört igång!

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln