8 aug/ Rapportperioden Q2 över - tabell och summering!

Per Stolt, daytrader / tasajten.se

Stockholmsbörsens större bolag passade på att avsluta rapportperioden (Q2) mitt under pågående semestertid. Sammantaget slog bolagen sina estimat med +4,89 % i snitt, något som kan se anmärkningsvärt högt ut. Detta beror till största del på SSAB och Bolidens enorma rapporter! Om man i stället ser till de betyg som var rapport erhållit, landar i stället snittet på +0,1 på en skala -3 till +3. Detta indikerar på att bolagens rapporter hamnat väldigt nära sina förväntningar (som grupp).

Detta bekräftas genom aktiekursernas utveckling efter släppta rapporter (i snitt). Just nu handlas bolagens aktier +0,3 % i snitt över de priser som gällde precis innan rapporterna släpptes.

Det "tydligaste" ledtråden fick vi möjligtvis "inför" Nokias rapport, då vi vid denna tidpunkt redan sett att Ericssons rapport var allt annat än bra.

Den sammanvägda tolkningen av denna Q2-information är att den mer långsiktiga placeraren absolut borde överväga att hålla en hel del korta positioner i portföljen som motvikt till de långa, samt "partiell vinsthemtagning" (man säljer exempelvis en tredjedel av sina aktier) tidigt då de positioner man har visar någon procents vinst.
 

VILL DU HA ETT MAIL NÄR NÄSTA FINANSBLOGG PUBLICERAS?
Om du är intresserad av teknisk analys, och om du vill ha ett mail nästa gång en ny finansblogg publiceras, klicka här för att registrera din e-mail adress!
 

Tabellen ovan: Sammantaget landande rapporterna "in line" (nära sina estimat).

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln