19 aug/ Oljan nådde målkursen +8,7 %, så ser den tekniska analysen ut nu!

Oljan nådde sin målkurs $50 (diagram källa: Infront) Oljan nådde sin målkurs $50 (diagram källa: Infront)

Per Stolt, daytrader / tasajten.se

Oljan (Brent) rekylerar upp. Förra fredagen (för en vecka sedan) fastslog vi i finansbloggen den 12 aug att den tekniska analysen pekade på fortsatt stigande pris och en test av $47-50. Oljan kostade då $45.97.

Köparna satte genast fart och uppgången den senaste veckan blev mycket aggressiv, och säljarna hade inte en chans. Oljan steg oavbrutet utan den minsta rekyl och har nu nått ända upp till $50.80.
Därmed nådde oljan sin tekniska målkurs ($50) denna gång.

Denna hutlösa uppgång har nu fått RSI-kurvan att nästan nå 70-gränsen, och uppgången är nu "per definition över". Med detta menas att det är ungefär lika stor sannolikhet för att oljan skall stiga 2 dollar till, som att rekylera $2 dollar. Men visst det är fortfarande några punkter upp till att RSI når 70, så det kanske finns utrymme för lite uppgång till. 

Den strategiska swing-tradern har dock tagit hem sin saftiga vinst och är nu flat.


Utveckla din trading - teckna ett abonnemang eller köp sommarens nya Tradingbok!
1: Häng med och tjäna pengar även på OMX-trading, köp ett abonnemang till ett pris som är mindre än en kopp kaffe om dagen. Har du råd att avstå? Läs mer.

2: Förbättra ditt tradingresultat - förköp sommarens Tradingbok som släpps den 2 september 2016! och lär dig tänka och agera som en professionell trader (630 kr). Klicka på denna länk och läs vad du får lära dig (boken innehållsförteckning)!
 

Har du någon fråga om abonnemang eller bok?
Har du någon fråga om tasajtens tydliga och träffsäkra abonnemang, eller om sommarens nya och fräsch tradingbok, skicka in den här (nedan):

Etiketter: olja

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln