20 aug/ Eftertänksamhetens kranka blekhet – en Börskrönika om veckan som gick!

10 min OMX: Börsen steg upp över 1422 sedan var det - tack för kaffet! (diagram källa: Infront) 10 min OMX: Börsen steg upp över 1422 sedan var det - tack för kaffet! (diagram källa: Infront)

Per Stolt, daytrader / tasajten.se

Så var nästan alla tillbaka från semestern.

Den tekniska analysen hade utlovat ett tick för OMX ovanför 1422, och veckan inleddes just med att marknaden tog ut denna nivå.  

På måndagen steg börsen upp till 1424,70 och denna nivå skulle senare visa sig bli veckans högsta tick.

 

Dagsdiagram OMX: Det höga RSI-värdet triggade en utförsäljning även denna gång! (diagram källa: Infront) Dagsdiagram OMX: Det höga RSI-värdet triggade en utförsäljning även denna gång! (diagram källa: Infront)

Efter denna topp-notering inledde marknaden en rekylfas. Som vanligt var även denna rörelse högst logisk! (när man har facit i hand).

RSI-kurvan för dagsdiagrammet (se diagrammet till höger) befann sig vid sin vändzon, och sannolikheten för att OMX skulle vända ned från denna platå var säkert minst 50 % (vilket i praktiken innebär att en "lång" position under 1422 knappast kunde anses som "fördelaktig").
 

Under veckan fick vi se oljan (Brent) rusa +7,7 %. I USA höll sig SP500 kvar på all-time-high nivå, medan Tyskland också åkte på spö.

Rykten cirkulerar om att de amerikanska hedgefonderna fortsätter att minskar sina risker i Europa och plockar hem sina pengar. Kanske är det därför vi ser rekord i USA men ett DAX som laggar?

I Stockholm gick det bäst för SSAB, SKF och Regalskeppet Vasa (Ericsson), som alla steg trots den sura utvecklingen på börsen (OMX -1,46 %).

Sämst gick det denna vecka för Fingerprint, Electrolux och Trelleborg.

H&M rapporterade en färsäljning om +10 % för juli månad, vilket var högre än de förväntade 8 procenten (diagram källa: Infront) H&M rapporterade en färsäljning om +10 % för juli månad, vilket var högre än de förväntade 8 procenten (diagram källa: Infront)

Jag avslutar denna veckokrönika med att slänga en tillbakablick på H&M som släppte sin siffra över månadsförsäljningen (juli) i måndags.

Försäljningen steg +10 % vilket var mer än de 8 % som marknaden hade hoppats på att få se.

H&M steg upp till kanaltaket och den psykologiskt viktiga nivån 280 kr. Denna test sammanföll med att RSI-värdet steg upp till 70-gränsen och så slog en teknisk rekyl till!

Kan H&M bryta sin fallande trend nästa vecka?


Sommarens daytradingbok är alldeles strax här - 2 september 
De som har förköpt min kommande daytrading bok, kan förvänta sig denna på posten inom kort. Tryckeriet har meddelat att boken skall vara klar för utskick den 2 september.
-Har du missat att beställa denna bok?


Vill du har ett mail nästa gång en ny finansblogg publiceras?
Registrera din e-post adress här.

 

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln