26 aug/ Fingerprint i fokus - så ser den tekniska analysen ut nu!

Den kraftiga uppgången tog RSI upp till 70-nivån, härifrån har aktien vänt ned tidigare (diagram källa: Infront) Den kraftiga uppgången tog RSI upp till 70-nivån, härifrån har aktien vänt ned tidigare (diagram källa: Infront)

Per Stolt, daytrader / tasajten.se

Efter att Fingerprint handlats sidlänges kring 100 kr-nivån utan någon tydlig köpsignal hände plötsligt ALLT!

Självklart går det fort i hockey. Det är väl därför som intresset är så stort? Likaså gäller antagligen även för Fingerprint.

Aktien har på längre sikt (fler kvartal framåt) signalerat för en test av 200 kr-nivån (1.000 kr nivån innan split). Men även om en sådan test är lika säker som amen i kyrkan, så kommer kasten i denna högvolatila aktie att gäcka marknaden åtskilliga gånger innan den är där.

Nåväl. Aktien utlöste sin köpsignal på onsdagen, som vi noterade på tisdagen som möjlig.
Rallyt på onsdagen ledde sålunda till att den aktive swing-tradern köpte in Fingerprint på:
109,10/109,80/110,50/111,20 kr, vilket gav ett snitt kring 110,15 kr. Den tekniska analysen pekade på en test av åtminstone 114 kr-nivån, med potential till mer!

Samma dag som köpsignalen utlöstes rusade Fingerprint upp till, ser man på! 114,20 kr! som högst betalt. Denna uppgång fick RSI-kurvan att stiga upp till höga 70-nivån och alla strategiska traders skalade ur sin position (började sälja sina inköpta aktier) vid flera tillfällen.

 

Fingerprint var redo för en rekyl igår. Aktien öppnade dock högt (113,50 kr) och här fanns en edge i att sälja sina aktier, enligt den teknisk analysen (diagram Infront) Fingerprint var redo för en rekyl igår. Aktien öppnade dock högt (113,50 kr) och här fanns en edge i att sälja sina aktier, enligt den teknisk analysen (diagram Infront)

Rent tekniska fanns en edge i att sälja det mesta igår (torsdag) på öppningen.

Aktien öppnade på 113,50 kr och fladdrade sedan upp till målkursen 114,00 kr (ännu en gång), innan fler än "vi" såg detta som ett "säljläge" (att ta hem vinst på).

Aktien föll därefter successivt ända ned till 108,40 kr, och därmed åkte den sista tredje-delen ut då aktien föll ned under 110 kr. 

Detta skulle ge ett försäljningssnitt om cirka 112,30 kr (om man sålde sina aktier på dessa nivåer: 113,50/113,50/109,90 kr). 

Sammantaget ser därmed denna swing-trade ut på följande vis:
Entry/ lång (inköp): 110,15 kr
Exit (säljer inköpta aktier): 112,30 kr
Resultat: +1,9 % på två dagar.
 

Hur ser då Fingerprints tekniska läge ut nu?

I diagrammet till höger finner vi att aktien brutit upp genom sitt stigande platå-tak (utlöste köpsignal), och sedan åter-testade denna utbrottsnivån (109 kr-nivån), för att sedan ta fart uppåt igen.

Aktien stängde igår på 113,60 kr väldigt nära dagshögsta. Detta är förstås ett styrketecken, men samtidigt finner vi RSI-kurvan uppe på 70-nivån, och från denna nivå har aktien "vänt ned, kylts av" tidigare. De tekniska indikatorerna pekar därmed åt olika håll, och det mest logiska för den strategiska swing-tradern är att stå på sidan och titta på, tills alla indikatorer och odds är i dennes favör.


Medan vi inväntar en ny saftig köpsignal, kan den som är intresserad av att lära sig mer om teknisk analys, och hur man tänker och agerar som en professionell trader, beställa min nya Daytradingbok som publiceras inom en vecka (2 september)!

Idenna bok får du lära dig hur man tänker och agerar som en professionell trader, samt mycket mer.

Du får även lära dig:

-Vad daytrading egentligen handlar om!
-Hur man finner de mest träffsäkra köpsignalerna!
-Genomgång av de allra mest användbara tekniska analysmodellerna och deras köpsignaler!
-Inköpsstrategier!
-Hur man placerar en stop-loss på bästa vis!
-Då skall du ta hem din vinst!
-Hur man vet när köparna är på plats!


För att läsa mer om boken, och se innehållsförteckningen, klicka här!

För köp ditt exempelar redan nu innan den tar slut -begränsad upplaga,
som håller på att ta slut, , gör ditt köp här!

 
Etiketter: fingerprint

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln