27 aug/ Eftertänksamhetens kranka blekhet – en Börskrönika om veckan som gick!

Hur mycket är en blöja egentligen värd? (diagram källa: Infront) Hur mycket är en blöja egentligen värd? (diagram källa: Infront)

Per Stolt, daytrader / tasajten.se

Veckan största händelse var förstås rock-n´roll i blöjfabriken.

SCA meddelade på onsdagen att bolaget kommer att delas upp i två företag. Det ena skall odla kottar och mala ned den till flis (skogsdelen), och det andra skall tillverka blöjor av det (hygiendelen).

Frågan är så klart hur mycket mer två äppelhalvor är värda var för sig, än tillsammans. Denna fråga fick aktiemarknaden fundera på under några dagar. SCA steg initialt upp till ett nytt all-time-high på 281,90 kr (halleluja), och väl här uppe steg RSI-kurvan upp till sin vändzon och så slog rekylen till! Aktien vände ned under fredagens till 264 kr-nivån igen, och på denna nivå handlades aktien redan i mars, och så även vid flera andra tillfällen under året. Självklart visste många om detta, men som med alla rykten så måste händelsen också "bli verklighet". 

 

Upprekyl i Stockholm denna vecka (diagram källa: Infront) Upprekyl i Stockholm denna vecka (diagram källa: Infront)

För OMX blev det en vecka med återhämtning från föregående vecka.

Veckan som gick gav OMX en uppgång om +1,29 % och detta var nästan en lika stor stigning som föregående veckas nedgång om -1,46 %. Marknaden befinner sig helt klart i en distributions fas!

 

Sektormässigt fick vi se BANK expandera på uppsidan. 

I diagrammet till höger kan vi se att Brexit som väntat innebar en "icke-händelse" (ur ett vidare perspektiv).

Som tidigare påpekat, varför skulle människor sluta låna och sätta in pengar bara för att Storbritannien lämnar EU:
-Lasse, du vet den där lägenhet som mamma och pappa tänkte köpte till dig, som vi skulle hjälpa dig med bolånet till, den affären blir inte av för att Storbritannien lämnade EU.
-Men mamma!!! jag är ju 23 år!!!! Fett orättvist!


Bäst i veckan gick det för Fingerprint, som steg +9,38 % trots att Nordea inledde sin bevakning av bolaget och satte rekommendationen "SÄLJ".  
Är aktiemarknaden i USA redo för en rekyl? Vad säger den tekniska analysen? (diagram källa: Infront) Är aktiemarknaden i USA redo för en rekyl? Vad säger den tekniska analysen? (diagram källa: Infront)

I USA fortsatte SP500 att handlas nära All-Time-high dock med negativ underton. Marknaden börjar se allt mer redo för en rekyl inför Feds räntebesked i september.

För oljan fick vi se trendlös utveckling kring $50-nivån utan större kalabalik.

Guldet trendar nedåt i takt med att sannolikheten för en kommande räntehöjning i USA ökat den senaste tiden (höjd ränta kyler av ekonomin, och minskar risken för inflation. Priset på guld avspeglar rädslan för inflation).

Nästan räntemöte för Fed hålls den 21 september 2016.

Missa inte nästa farliga säljsignal!
Teckna ett abonnemang på tasajtens tydliga och träffsäkra tekniska analyser.
Jag vill teckna abonnemang!
Jag vill läsa mer först om detta!

DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg - med ett enda knapptryck!

Jag är ytterst tacksam om du vill dela denna finansblogg med dina vänner på facebook, LinkedIn och på mail. Använd gärna de små ikonerna högst upp (precis ovanför kursdiagrammen) för att "dela" denna sida med ett enda knapptryck!

Vill du har ett mail nästa gång en ny finansblogg publiceras?
Registrera din e-post adress här.

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln