29 augusti/ Fingerprint - därför är aktien fundamentalt värd 204 kr!

Den tekniska analysen försöker tala om att den underliggande trenden är positiv (diagram källa: Infront) Den tekniska analysen försöker tala om att den underliggande trenden är positiv (diagram källa: Infront)

Per Stolt, daytrader / tasajten.se

Fingerprint fortsätter att stiga beslutsamt. Detta skall inte komma som någon större överraskning då aktien tydligt markerat att köparna finns på plats (genom att notera stigande toppar).

Att Fingerprint var på väg upp fastslog vi redan i finansbloggen den 18 augusti på 101,90 kr. För att läsa denna:
18 augusti: Fingerprint testade 100 kr blankt igår - därför är trenden upp!
 

Den matematiska trenden slog om till positiv redan den 9 augusti (diagram källa: algo-modell) Den matematiska trenden slog om till positiv redan den 9 augusti (diagram källa: algo-modell)
De som följer tasajtens tekniska analyser kunde redan den 9 augusti se att den matematiska trenden, uträknad av Excel, vände upp till att vara positiv redan den 9 augusti, och befinner sig så än idag.

Detta positiva omslag kunde man läsa om i finansbloggen den 10 augusti!
Köpsignal! (diagram källa: Infront) Köpsignal! (diagram källa: Infront)

Nu får det dock vara nog med detta otroligt larviga "vad-va-det-ja-sa-dravel".

Låt oss nu titta på något som är långt mycket viktigare, hur det ser ut framåt!

Fingerprint har nu brutit tillbaka upp över den stigande stöd/motstånds-linjen, och detta är förstås en mycket stark köpsignal.

Vi kan tydligt se att det inte finns någonting som stoppar aktien förrän uppe vid 120 kr-nivån. Denna nivå kommer inte att stoppa köparna, och på sikt kommer en test av all-time-high (136,40 kr) att vara aktuell.

Detta är dock ingen ny information, då min målkurs för aktien är 1.000 kr innan splitten, lagts ut för flera månader sedan (vilket motsvarar 200 kr idag). Att aktien kommer nå denna nivå är lika säkert som amen i kyrkan! (och nej, det sker inte i morgon, och inte i övermorgon heller, utan på mycket längre sikt).

Kan verkligen Fingerprint nå 1.000 kr nivån (200 kr-nivån)?
Har påven lustig mössa?

Därför är Fingerprint värd 204 kr
Fingerprint värderas just nu till låga 36 miljarder. Att bolaget på längre sikt skall kunna nå 5 miljarder i vinst ger knappast någon analytiker nobelpriset i matematik och med en multipelvärdering om 14x skulle ett börsvärde om 70 miljarder (5 miljarder x 14x) finnas "inom räckhåll" (dvs innan både Du och jag går i pension på Kanarieöarna). Detta skulle motsvara en aktiekurs om sisådär 204 kr per aktie.

Knappast utmanande, med tanke på hur mycket den globala "betalkortsmarknaden" är värd, och nu har jag inte ens tagit med låsmarknaden för byggnader och fordon och militär, eller leksaksbranschen.

Bolaget visar dessutom stigande marginaler och detta tyder knappast på ökad konkurrens. Tvärtom!


 

DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg- med ett enda knapptryck! DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg- med ett enda knapptryck!

DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg- med ett enda knapptryck!

Jag är ytterst tacksam om du vill dela denna finansblogg med dina vänner på facebook, LinkedIn och på mail. Använd gärna de små ikonerna högst upp (precis ovanför kursdiagrammen) för att "dela" denna sida med ett enda knapptryck!Vill du har ett mail nästa gång en ny finansblogg publiceras?
Registrera din e-post adress här.

Etiketter: fingerprint

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln