30 AUG/ Oljan toppade - hur ser den tekniska analysen ut nu?

Oljan toppade efter att RSI studsat på 70 (diagram källa: Infront) Oljan toppade efter att RSI studsat på 70 (diagram källa: Infront)

Per Stolt, daytrader / tasajten.se

Köpsignalen i oljan (Brent) toppade ur ovanför $50-nivån.

I den senaste finansbloggen om olja den 19 aug skrev jag att uppgången i oljan "per definition var över". Någon egde i en lång position fanns inte längre. 

Med facit i hand, kan vi nu se att oljan vände ned från $50.80, i samband med att RSI-kurvan nådde 70-nivån. 

Hur ser då utsikterna ut härifrån?
Oljan har uppenbarligen gått in i någon typ av rekylfas, men då detta sker i den lätt positiva zonen, kan vi förvänta oss en ryckig men mild korrektion. Den senaste uppgången tog oljan från $41.48 till $51.19 och för denna typ av vågrörelse, kan man ofta förvänta sig en "rekylfas" uppgående till halva uppgångsfasen. Det vill säga en 50 % rekyl! Detta skulle rent konkret ge en målkurs på $46.33! jag sätter målområdet till $45-47.

 

DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg - med ett enda knapptryck! DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg - med ett enda knapptryck!

DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg - med ett enda knapptryck!

Jag är ytterst tacksam om du vill dela denna finansblogg med dina vänner på facebook, LinkedIn och på mail. Använd gärna de små ikonerna högst upp (precis ovanför kursdiagrammen) för att "dela" denna sida med ett enda knapptryck!
Vill du har ett mail nästa gång en ny finansblogg publiceras?
Registrera din e-post adress här.

Etiketter: olja

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln