1 sept/ Dividend Sweden +300 %!  Stort Grattis alla som tog del av denna nyemission i början av året!

Dividend Sweden avancerar +300 % (daigram källa: Infront) Dividend Sweden avancerar +300 % (daigram källa: Infront)

Per Stolt, daytrader / tasajten.se

I början av året erbjöd vår annonsör Dividend Sweden marknaden, och alla tasajtens läsare (genom att annonsera på tasajtens hemsida), att teckna aktier i deras nyemission.

Emissionskursen sattes till 0,25 kr, och idag nådde aktien 0,975 kr. Detta innebär en uppgång om +300 %, så när som på några ynka ören.

Stort Grattis till vår annons Dividend Sweden och alla som tecknade denna nyemission!

Bolaget meddelar avtal om ägarspridning i Ripasso Energy
Dagens uppgång slog till efter att bolaget i morse meddelade att man träffat ett avstal om ägarspridning i det onoterade bolaget Ripasso Energy, som drivs av den tidigare VD:n på Kockums.
Divident Sweden har förvärvat aktier i detta bolag och nästan samtliga aktier kommer att delas ut till Dividents aktieägare. Värdet uppgår till cirka 5,2 mkr totalt.

Nedan finns det pressmeddelande som bolaget publicerade i morse:

Pressmeddelande
Stockholm 2016-09-01
 
Avtal om ägarspridning av Ripasso Energy AB
Dividend Sweden har förvärvat aktier i Ripasso Energy från företagets huvudägare. Samtidigt har avtalats att ca 90% av dessa ska delas ut till Dividends aktieägare inför kommande listning av Ripasso Energy.

Ripasso Energy har utvecklat en hybridiserad stirlingmotor som möjliggör elproduktion dygnet runt med hjälp av solen, då den är tillgänglig, kombinerat med ett stort urval av bränslen vid mörker eller moln. Motorn tillverkas av Sibbhultsverken AB och är baserad på en exklusiv licens från Kockums AB och bolaget leds av Gunnar Larsson, tidigare VD på Kockums.

"Vi är nöjda att kunna samarbeta med Dividend Sweden i samband med vår expansion där listning av bolaget är en viktig del för kapitaliseringen och kommersialiseringen av våra produkter", säger Gunnar Larsson, VD Ripasso Energy.

"Ripasso Energy är ett mycket intressant cleantechbolag som ligger helt rätt i tiden, med en effektiv stirlingmotor baserad på väl beprövad svensk teknologi. Med en kommersialisering i närtid ser vi det som naturligt att Dividend erbjuder sina aktieägare möjlighet att ta del av detta spännande företag, som är på väg att börja sin börsresa”, säger Bo Lindén, VD Dividend Sweden.


Ripasso Energy har ansökt om listning på NGM Nordic MTF och avser dessförinnan genomföra en emission under hösten 2016.

Värdet av aktierna förvärvade av Dividend Sweden uppgår till ca 5,2 MSEK räknat på kommande emissionskurs. Villkor för utdelningen kommer att offentliggöras i samband med kallelse till extra bolagsstämma i början av september.
 
För ytterligare information kontakta:
Bo Lindén, VD Dividend Sweden, 0738-320022, bl@dividendsweden.se
 
__________________________________________________________________________________
Dividend Sweden
Dividend Sweden AB (publ) är ett svenskt publikt aktiebolag, som investerar och bedriver företagsrådgivning kring finansieringslösningar till mindre listade bolag för att därigenom skapa såväl kortsiktig som långsiktig hög och stabil avkastning till sina aktieägare via utdelningar.

Etiketter: dividendsweden

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln