3 sept/ Eftertänksamhetens kranka blekhet – en Börskrönika om veckan som gick!

Den tekniska analysen har varit underliggande positiv en längre tid, och förbud mot korta positioner har gällt hela veckan (diagram källa: Infront) Den tekniska analysen har varit underliggande positiv en längre tid, och förbud mot korta positioner har gällt hela veckan (diagram källa: Infront)

Per Stolt, daytrader / tasajten.se

Det blev en stark vecka för Stockholmsbörsen. OMX steg +1,81 % och stängde på vecko-högsta 1437,24.

Detta efter en avvaktande handel med positiv underton i väntan på fredagens (igår) sysselsättningsstatistik från USA.

Ovan: Nya jobb (x1000) månadsvis i USA varje månad, senaste året (utan för jordbrukssektorn) Ovan: Nya jobb (x1000) månadsvis i USA varje månad, senaste året (utan för jordbrukssektorn)

Det visade sig i fredagens siffror att under augusti månad hade +151.000 nya jobb skapats i USA, och detta var något lägre än väntade +177.000.

I diagrammet till höger kan vi se att den amerikanska arbetsmarknaden växt med positiva staplar (nya jobb) under hela det senaste året.
 

Ovan: Nya jobb månadsvis i USA varje månad, senaste 5 åren (2011-2016). I snitt cirka +180.000 nya jobb varje månad! (utan för jordbrukssektorn) Ovan: Nya jobb månadsvis i USA varje månad, senaste 5 åren (2011-2016). I snitt cirka +180.000 nya jobb varje månad! (utan för jordbrukssektorn)

Om vi höjer blicken och zoomar ut, för att titta 5 år tillbaka så kan vi i detta diagram (höger) se att arbetsmarknaden i USA  växer förvånansvärt stabilt med cirka +180.000 nya jobb i snitt varje månad.

Aktiemarknaden (SP500) har under denna tid belönats med en uppgång om cirka 100 % från 1100 till 2200.


 

Om vi nu zoomar in och hoppar tillbaka till Stockholm så kan vi konstatera att detta var veckan då bank-sektorn tog rejäl revansch!

Detta var förstås extra roligt med tanke på att den tekniska analysen den 24 aug (78,80 kr) hade signalerat för köpsignal i SEB med målkursen 85 kr (endast publicerad för tasajtens abonnenter). Därmed kunde tasajtens läsare kamma upp till +7,6 % denna gång!

Självklart fick även Swedbank en köpsignal och här pekade de tekniska indikatorerna på en uppgång mot 194-208 kr. 

Regalskeppet Vasa (Ericsson) fortsätter att underraska. Ingen uppgång här inte, trots en stigande marknad. Fattas bara annat då den tekniska analysen för aktien är sur, samtidigt som den fundamentala värderingen befinner sig på 43 kr (se finansbloggen den 30 januari, för att läsa denna, klicka här!)


 

Diagram källa: Infront Diagram källa: Infront

I Tyskland var det apfelstrudl-festival, och DAX-index låg i princip stilla kring 10.500-10.600 hela veckan (se diagrammet till höger).
Oljan fortsatte nedåt hela veckan, och detta var i linje med den tekniska analysen som indikerade på någon typ negativ motreaktion den 19 augusti, då marknaden formerade en candlesticks doji uppe vid $51-nivån.

Formationen och den tekniska analysen pekade på en 50 % rekyl, vilket gav en målkurs på $46.63.

Läsförslag om oljan:
19 aug: Oljan ($50.80) - uppgången över
30 aug: Oljan ($48.33) - rekylen fortsätter ned mot $46.33

I och med veckans nedgång, nådde därmed oljan sin negativa målkurs denna gång.Du har nu följande möjligheter att förbättra ditt trading-resultat!
1. Teckna - abonnemang på tasajtens marknadbrev 

Teckna ett abonnemang hos tasajten så slipper du missa nästa saftiga köpsignal. Framför allt då marknaden nu förväntas söka sig högre - men vilka aktier kommer gå bäst? 
Läs mer här om  tasajtens abonnemang, som endast kostar lika mycket som en kopp kaffe på stan, per dag.


2. Köp min nyutgivna bok - Daytrading med teknisk analys som beslutsunderlag
Lär dig hur man tänker och agerar som en professionell trader, läs mer om boken och se innehållsförteckningen här!

3. Anmäl dig för gratis föredrag (webinar) om Elliottsvågteori - Missa inte detta!
Läs mer här om detta evenemang - du är inbjuden!


Vill du har ett mail nästa gång en ny finansblogg publiceras?
Registrera din e-post adress här!

 

DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg 
- med ett enda knapptryck!

Jag är ytterst tacksam om du vill dela denna finansblogg med dina vänner på facebook, LinkedIn och på mail. Använd gärna de små ikonerna högst upp (precis ovanför kursdiagrammen) för att "dela" denna sida med ett enda knapptryck!


 

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln